[Smakebit på søndag – Atheism for Dummies]

19

Far from being grey and joyless, the natural universe that science is gradually discovering is packed with more wonder and inspiration than it’s possible to absorb in a lifetime. A list of my favorite wonders would include the following:

✔ Every atom in your body has existed since the beginning of time and will continue to exist until the universe ends.

✔ The human mind is a way for the universe to become aware of itself.

✔ The iron in your blood was created in the final moments of the collapse of a dying star.

✔ You’re standing on a ball spinning at 900 miles an hour.

Denne boken har jeg lest av og på siden januar på Kindle, og som med de fleste «… for Dummies»-bøkene er denne skrevet på en lettfattelig og underholdende måte, med mange gullkorn som får deg til å trekke på smilebåndet eller fnise høyt.

A friend who heard that I was writing Atheism For Dummies said it would be the skinniest book on the shelf. «Just one sentence long,» he said. «‘Atheists are people who don’t believe in God.'»

I replied by suggesting a book on the Grand Canyon: «The Grand Canyon is a big hole in Arizona.»

Denne boken tar for seg forskjellige «merkelapper» og definisjoner som finnes for de av oss som ikke tror på Gud/Allah/Jahve/Ganesha/det flyvende spaghettimonsteret, og ateismen i et historisk perspektiv helt fra den kinesiske og greske antikken, gjennom middelalderen og opplysningstiden, frem til nåtiden og popkulturen. Jeg er bare en fjerdedels inn i boken og av innholdsfortegnelsen å dømme har jeg mye interessant å glede meg til!

Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

19 kommentarer til “[Smakebit på søndag – Atheism for Dummies]

  1. Intressant bok och jag blir lite nyfiken på hur man lär sig att bli ateist genom att läsa om jordens underverk. Gillar liknelsen där, mellan ateist och Grand Canyon :)

    1. Hehe, det er kanskje mer det at vitenskapen gjør oss opplyste og den ærefrykten man føler når man innser at alt ble til gjennom komplekse reaksjoner gjennom milliarder av år, og at det er så borti natten usannsynlig at akkurat vi ble til. Det er tusen ganger bedre enn «Og Gud skapte mannen, tadaa.» Det er ingen designer som står bak alt dette ufattelige som omgir oss, men gjennom vitenskapen kan vi analysere, oppdage og begeistre oss over prosessen bak livet, universet og alt mulig ;)

  2. Det här låter som en väldigt intressant bok. Själv har jag läst lite av Richard Dawkins och tycker han har vettiga saker att säga. Kul med en lite mer humoristisk version. Tack för smakbiten och ha en fortsatt trevlig söndag!

  3. Tack för smakbiten! Intressant med en for Dummies-bok om ateism, den får jag nog ta och titta lite närmare på. :)

  4. men..men… dette ser litt ut som en manual i Alan Watts / Deepak Chopra mer enn ateisme. «becoming aware of itself». Litt ulikt det jeg vil forstå som ateisme, jeg har forstått ateismen som mye mindre opptatt av bevisstheten.

    1. Det er mer det å innse at vi ikke trenger en eventyrfigur, for vi er omgitt av så mange fantastiske ting, som universet eller menneskekroppen. Som Douglas Adams sa: «Isn’t it enough to see that a garden is beautiful without having to believe that there are fairies at the bottom of it too?» Det er ikke noen som har tryllet frem alt dette, alt vi ser rundt oss ble til helt på egen hånd og gjennom vitenskap kan vi analysere oss frem til alt det komplekse som måtte til. Det er mer fantastisk enn «Det ble lys, tadaa.» :)

Comments are closed.