[Smakebit på søndag – Inner Rhythm]

17

"Inner Rhythm: Dance Training for the Deaf", Naomi Benari (1995, Harwood Academic Publishers)

By learning to dance in silence, by becoming aware of Inner Rhythm, children learn to think about and explore movement, to become aware of its own pulse, meter, rhythm and breath. By learning to create movement sequences with attention to music – its tempi, meters, dynamics, melodic movements and moods – young people enrich their dance ability and creativity. They learn to hear with their bodies. Inner Rhythm can be for everyone.

Dagens smakebit kommer fra boken Inner Rhythm: Dance Training for the Deaf av Naomi Benari, som er en av bøkene jeg har plukket ut til å lese i forbindelse med eksamensoppgaven min. Jeg fant tilfeldigvis boken tidlig i høst og tenkte å bruke den som utgangspunkt for praksis på kulturskole ettersom jeg skulle undervise døve/tunghørte barn, men den ble liggende i hyllen frem til nå. På en måte var det bra at jeg ikke leste den tidligere, for nå som jeg har vært gjennom læringsteorier, Piaget, Vygotsky, samt de to siste praksisperiodene, er det mange ting i denne boken jeg kjenner igjen og kan relatere til på en annen måte enn da jeg først begynte på PPU (praktisk pedagogisk utdanning).

Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

17 kommentarer til “[Smakebit på søndag – Inner Rhythm]

  1. Enig med deg, det er nesten litt skummelt hvordan noen bøker rett og slett er helt riktige «her og nå»!

  1. Ja, denne og en annen jeg prøvde å unngå helt til nå fordi jeg trodde den var skikkelig kjedelig. Det var den overhodet ikke! :)

  1. Det er egentlig ikke så veldig annerledes enn vanlig danseundervisning, bare at undervisningsspråket er tegnspråk. I denne boken var det mest fokus på hvordan man kan lære barna å følge forskjellige rytmer, både indre og ytre :)

 1. Låter väldigt intressant! Fascinerande det där med att böcker dyker upp och blir lästa vid rätt tillfälle i livet. Tack för smakbiten!

  1. Ja, ikke sant! Jeg holder også på med en annen bok som jeg prøvde å unngå hele høsten fordi jeg syntes den virket så tung, men nå er innholdet veldig interessant fordi jeg endelig har de rette knaggene!

 2. Interessant lesing! Og jeg kan forstå det du skriver om å relatere innholdet til læringsteorier du nettopp har lest siden jeg holder på med førskolelærerutdanningen, det har gitt meg mye nyttig i forhold til andre bøker jeg leser :)

  1. Så bra at du opplever det samme! Det blir mange «Aha!»-øyeblikk av det når ting endelig begynner å sitte :)

Comments are closed.