[Smakebit på søndag – Needful Things]

18

I know that child – the one who’s pushin his bike. Maybe you do, too. His name’s Brian-something. His dad installs siding and doors over in Oxford or South Paris, I think.
Keep an eye on him, I tell you. Keep an eye on everything. You’ve been here before, but things are about to change.
I know it.
I feel it.
There’s a storm on the way.

Stephen King er min absolutte favorittforfatter. Bare så det er sagt. Den første boken jeg lånte fra voksenavdelingen på biblioteket, var Piken som elsket Tom Gordon av King, og siden har jeg vært hektet. Hittil har jeg bare lest bøkene hans på norsk (med unntak av The Shining, som jeg brukte et par år på å fullføre da jeg gikk på videregående), men jeg er heldigvis blitt mer stø i engelsk de siste årene, og etter at jeg kom til USA ble terskelen for å lese bøker på engelsk betraktelig lavere. (De har jo så billige bøker her, det ville vært galskap å ikke shoppe bøker!)

Denne boken handler om en spesiell butikk som åpner i den lille byen Castle Rock. Det som er spesielt med denne butikken er at det har noe for enhver. Ditt mest hemmelige, innerste ønske finner du til salgs hos Needful Things. Prisen er selvfølgelig høy, men innehaveren er åpen for å gjøre en byttehandel: Oppfyllelsen av ønsket ditt mot noen få tjenester. Snart begynner ondskapen å spre seg blant innbyggerne i Castle Rock.

Flere smakebiter finnes hos Flukten fra virkeligheten.

18 kommentarer til “[Smakebit på søndag – Needful Things]

 1. En fin smakebit! Stephen King er også en av mine favorittforfattere og denne boken er blant dem jeg har lest av han. Han skriver så fort at det jammen ikke er enkelt å følge med han :-) Men nå har jeg hvertfall fått kjøpt hjem en samling av bøker av ham.
  Ha en riktig fin søndag!

  1. Enig, han skriver jo noe sånn som en bok i timen ;) Den dagen jeg har min egen leilighet (og bibliotek), skal King-samlingen min få bli mer komplett <3

 2. Fin, om noe ubehagelig, smakebit. Stephen King er en av de forfatterene jeg alltid mener å lese mer av, men som blir stående på bokhylla. Får prøve å gjøre noe med det. :)

  Ha en fin søndag videre. :)

 3. Stephen King er min favorittforfatter også! Han er et geni. Denne har jeg hatt ulest i hylla ca et år og har veldig lyst til å lese den. Spesielt etter å ha sett filmen som er fiffig. Så denne gleder jeg meg til selv om jeg har den i pocket og den er fet som en murstein, Men det er jo en SK bok. Jeg gleder meg og takk for smakebiten!:)

 4. Tilståelse: Jeg har aldri lest noe av Steven King. Med tanke på hvor mange ganger jeg har fått ham anbefalt, er det jo helt latterlig. Jeg må få ut fingeren snart:P

  1. Ja, gjør det! Jeg kan anbefale at du starter med «The Green Mile», som en mild introduksjon til Kings forfatterskap :) Jeg synes at den er en av de fineste bøkene han har skrevet :) Og den korte historien «Rita Hayworth and Shawshank Redemption» er også spennende uten å være en overnaturlig grøsser!

  1. Stephen King kan skrive nokså skummelt, ja! Men sjekk ut «Den grønne mil», den er ikke så veldig skummel, bare fin og nokså trist :) Av alle King-filmene jeg har sett, er «Den grønne mil» og «The Shawshank Redemption» de beste. Resten er litt for nær kategorien «80-talls splatter-grøsser» ;)

 5. Oi, dette var spennende! Takk for fin smakebit!
  Ønsker deg en glad uke som kommer :)
  Pia xx

 6. Takk for smakebiten:) Har ikke lest denne av Stephen King. Han er også en av mine favorittforfattere, men jeg har ikke begynt å lese hans bøker for de senere år, så har mange uleste bøker av han:) Gleder meg til å kaste meg over denne en dag, må bli litt mer stødigere i engelsk:) Ha en flott søndagskveld:)

  1. Misunner deg nesten, det er noe med det å lese bøker av en favorittforfatter for første gang! :) «Needful Things» finnes i norsk oversettelse, med tittelen «Noe For Enhver», i tilfelle du ikke orker vente til engelsken har fått fotfeste.

 7. Hei! Hvor lenge skal du være i Amerika? Synes det er så gøy å lese om turen din :)

  1. Hei! Så hyggelig å høre at du liker å lese om turen min! Jeg skal være her i USA i to måneder til, så vender jeg snuten hjemover :)

Comments are closed.