[«Is it alive? Is it edible? Is it part of something large?»]

2

Nå passer det i grunn bra med en oppdatering på hva jeg har gjort utenom alle danseklassene denne uken. Jeg er en dårlig turist, bare så dere vet det. Rekker liksom bare å gjøre én turistting per dag når jeg henger så mye hos EDGE, men så er jeg jo her først og fremst for å danse!

I tillegg til å danse har jeg brukt en del tid på å lete etter et sted å leie i New York. Lettere sagt enn gjort… Hittil har jeg gjennomskuet to svindlere. Den ene avslørte jeg etter et Google-søk som ga en mengde treff som advarte mot denne svindleren. Den andre virket ok og seriøs, men så begynte språket å bli rart og gjentagende, personen kunne gjenta nøyaktig de samme setningene tre–fem ganger i forskjellige e-post og «hun» insisterte på at jeg måtte sende kopi av passet mitt, skrive under på leiekontrakt NÅ og sende over penger. Ja, særlig. Jeg fikk et tredje tilbud fra en dame med en sønn i Brooklyn, men jeg vil jo helst se rommet før jeg sier ja. Heldigvis har onkelen og tanten til Hank, min sofavert her i LA, sagt ja til å la meg bo i huset deres på Upper West Side i noen dager til jeg finner noe. Forhåpentlig liker jeg rommet i Brooklyn og kan flytte inn allerede på tirsdag!

Tilbake til uken som var i LA:
Tirsdag (eller onsdag? Dagene går litt i surr her) bestemte jeg meg for å ta meg en tur til Hollywood Forever Cemetery. Jeg regnet med at sjansen for å se (døde) kjendiser var større der enn ellers i filmbyen. Hittil har jeg liksom bare sett hun som spilte Patty i favorittserien min My Name is Earl og jeg så kanskje Hayden Panettiere. Dessverre hadde jeg ikke gjort hjemmeleksen min før jeg ankom gravlunden, så jeg fant bare Cecil B. DeMille (og moret meg med å ta replikken fra Sunset Boulevard: «Mr. DeMille, I’m ready for my close-up.») og bassisten gitaristen fra Ramones.

Men jeg så mange, mange ekorn! Og så mange grav at jeg bestemte meg for at jeg skal kremeres og asken skal spres på havet når den tiden kommer. Gidder ikke ta opp unødig plass til evig tid.

Jeg så også mange gjess og et par svaner. Det var satt opp skilt med advarsel om gjessangrep, for det er jo hekketid.

Denne gåsen og svanen konspirerte for å bli kvitt meg. Hadde jeg blitt stående bare et par sekunder til, kunne jeg fått et skikkelig blinkskudd. Dessverre slo flykt-delen av min innebygde «flykt eller slåss»-respons til. Det er ikke lett å være fotograf. Litt senere ble en dame tatt som gissel av en annen gås på en liten øy med et digert mausoleum. Mannen hennes måtte redde henne. De gåsene tuller man ikke med, altså.

Torsdag kom Christian, en kamerat fra Norge, med sin leide Chrysler kabriolet til dansestudioet og plukket opp meg for en tur til Venice Beach.

Nå er Christian en del av min samling av bilder av folk som tar bilder. Mens vi tuslet langs Venice, snublet vi over filmsettet til TV-serien Californication. Christian jobber jo med film, så han var veldig nerd og gira over å se dette, spesielt da skuespillerinnen Natascha McElhone dukket opp. Jeg syntes det var noe kjent med henne, men kunne ikke helt plassere ansiktet. Takk og pris for imdb.com; jeg så henne i Ladies in Lavender, Feardotcom og The Truman Show.

Senere sa Christian at han så George Clooney kjøre forbi oss. Dessverre så jeg en helt annen vei akkurat da. Søren.

Fredag ble en rolig dag som startet med en ballettklasse før jeg tok med meg skittentøyet mitt til Studio City for å låne vaskemaskinen og tørketrommelen hos Ipek. På kvelden ble det bordspill med Hank, Wendy og Rich. Først spilte vi Barbarossa, et artig gjettespill der hver deltaker lager to skulpturer av leire og så skal folk gjette hva skulpturene er.

Det andre spillet var Cartagena, et taktisk piratspill der målet er å få dine seks pirater ut av fengselet gjennom en labyrint. Vi spilte et tredje spill også, en Tetris-lignende sak der vi legger ut plastbrikker i hver vår farge på et brett og målet er å få flest mulig brikker på brettet før de andres brikker hindrer deg i å legge ut flere. Morsomt! Jeg fikk litt lyst til å arrangere spillekvelder når jeg kommer tilbake til Norge og (forhåpentlig) finner et sted å bo.

Lørdag, altså i dag, startet med at jeg hadde lyst til å sove en time ekstra, men tvang meg selv opp av senga for å rekke en danseklasse klokken ti, bare for å oppdage at klassen jeg tenkte å ta, ikke startet før halv tolv. Ikke bare dagene som går i surr her, altså. Etter ballett- og teaterjazzklassen dro jeg hjem og dusjet og så ble jeg liksom bare sittende i stua resten av kvelden. Sløv dag.

Jeg skal ta igjen det tapte i morgen, vi skal nemlig på fottur til noen varme kilder da! På tide at jeg får bruk for badetøyet jeg har drasset med meg gjennom halve USA.

2 kommentarer til “[«Is it alive? Is it edible? Is it part of something large?»]

  1. Det høres jo fantastisk ut! Dee Dee Ramone hadde faktisk æren av å få min Interrail sekk oppkalt etter seg, haha^^
    (Og man skal ikke tulle med store fugler. Jeg personlig er livredd for svaner.)

Comments are closed.