[New York, New yzzz…]

4

Jeg sitter på New York Public Library med et ferskt lånekort i lommeboken og gleder meg over gratis internett ♥ Nettet der jeg holder hus for tiden er så dårlig at jeg klør meg til blods hver gang jeg prøver å logge meg på. Nesten. Så det er ikke blitt mye oppdatering fra meg i det siste. I tillegg har været i NYC ikke vært så veldig pent, så kameraet har bare ligget brakk. Jeg skylder også på at skulderen og nakken er lei av at jeg alltid drasser med meg en tung veske rundt omkring. Nå har jeg heldigvis skaffet en ny sekk for å redusere belastningen på skulderen, hurra!

Kroppen min er tydeligvis litt i dvalemodus som konsekvens av all reisingen, så jeg føler meg litt tømt for energi (unntatt i danseklassene ♥).

Dette er hva jeg har opplevd siden sist:

Fottur til Deep Creek Hot Springs på søndag, cirka to timer utenfor LA. Vi var seks stykker som dro dit; Hank, Lisa, Wendy, Rich, Christian og jeg. Veldig fin tur og det var veldig deilig da vi nådde de varme kildene som var målet vårt. For å komme til kildene må man vasse over en bitte liten innsjø som holdt en temperatur som tilsvarer norsk badevann om sommeren. Christian og jeg, som de barske nordmennene vi er, kastet oss uti denne innsjøen og storkoste oss mens de andre hutret og mumlet «Crazy Norwegians!» De varme kildene var varme. Som boblebad uten bobler. Fin opplevelse!

Straks vi kom tilbake til LA var det bare å kaste seg i dusjen noen minutter, pakke kofferten, rydde litt og legge i vei mot LAX. Jeg var så heldig på flyet at setet ved meg var ledig, så da kunne jeg bare krølle meg sammen på siden og snorke i vei på hele flyturen. I løpet av natten våknet jeg og så at vi fløy over en tordenstorm. Veldig flott syn å se skyene bli lyst opp av lyn i alle farger!

Neste gang jeg våknet, var det fordi flyet ristet like før vi gikk inn for landing. Tenk det, ingen flyvertinne kom for å vekke meg slik at jeg kunne sette meg opp og rette opp setet. Tror de damene har vært i den bransjen litt for lenge. Vi landet i Philadelphia og derfra skulle jeg få reise inn til NYC med et lilleputtfly. Vi kom frem tidligere enn jeg trodde, så jeg spurte sidemannen om dette var LaGuardia. Den dusten ristet på hodet, noe som alle vet betyr «Nei.» Jeez. Jeg fikk litt panikk, men heldigvis kunne de to andre på samme rad engelsk og de bekreftet at dette var LaGuardia.

Jeg tok en shuttlebuss til Upper West Side, siden det var det billigste alternativet. Sjåføren har tydeligvis også vært i sin bransje litt for lenge, for hver gang vi stoppet på rødt lys, spilte han på mobilen. Jeg vet ikke hva som var verst, at han brydde seg så lite om jobben sin eller at han sugde gråstein i det spillet han holdt på med. Jeg satt rett bak ham og løste alle tre brettene i hodet på superkort tid mens han flyttet på de samme brikkene frem og tilbake i en evighet.)

Foreløpig bor jeg hos tanten og onkelen (og, overraskelse, bestemoren!) til Hank i en diger bygning på fire etasjer. Hank advarte meg om at de var «litt gale». Jeg må innrømme de kan være nokså eksentriske, men det er bare midlertidig. Neste uke skal jeg sofasurfe i Little Italy/Chinatown et par dager før jeg kan flytte til en leilighet i Upper West Side. Jeg var så heldig at jeg i siste øyeblikk fikk e-post fra sønnen til Sunny Sue og Kirk, som jeg bodde hos i Seattle, om at han har en venn som har en leilighet som bare er i bruk noen få dager hver måned når han kommer på forretningsreise, så jeg kunne få leie stedet for bare $400!

Ellers: Jeg har kjøpt 20 klasser og 5 masterklasser hos Steps, og har rukket å danse teaterdans, Cole-jazz, ballett og moderne. Jeg fant også en veldig kul park, High Line. 1,6 kilometer lang, lineær og ti meter oppe i luften! Parken er anlagt på et nedlagt jernbanespor. Fantasktisk løsning. Det har blitt en del tusling rundt omkring andre steder i byen også. Nå skal jeg bare finne en bok og et par film, så tusler jeg videre. Hejdå.

4 kommentarer til “[New York, New yzzz…]

  1. Alle dagene dine er så innholdsrike at jeg blir helt overveldet!

    En ting jeg har lurt litt på, er hvordan du har kommet i kontakt med alle de du bor hos. Couchsurfing-siden? Det virker jo veldig gøy, men litt skummelt å skaffe seg tak over hodet på den måten. Men fra det jeg har sett har du kun hatt positive erfaringer. Jeg er forresten veldig inspirert og imponert over den omfattende USA-reisen din! Wow!

    1. De fleste jeg har bodd hos, fant jeg gjennom Couchsurfing, ja :) Bodde også litt på hostel/motel der det var behov. Det har ikke alltid vært positivt (f.eks. jeg måtte flytte til hostel i San Francisco fordi leiligheten jeg først bodde i, hadde så dårlig luft at jeg hadde hodepine konstant), men stort sett har det fungert flott :) Et tips kan være å se etter de som har blitt verifisert og/eller har flere positive referanser fra tidligere besøkende. Det er en bra måte å reise og oppleve et land på :)

Comments are closed.