[Januar, kortfattet]

2
 • Veldig rolig start på året, med litt sosialisering, litt jobbing og litt daffing.
 • Midten av januar ble mer hektisk, med hele tre flytur til London på én uke og fire forskjellige jobboppdrag å utføre på like lang tid: språkvask, dansejobb og to forskjellige tegnspråklærerjobb.
 • Etter å ha lusket i kjølvannet hele London-uken tok forkjølelsen omsider igjen meg uken etter og satte en effektiv stopper for danse- og treningsplanene mine. Isteden ble det seng, te, snytepapir og Donald Duck.

 • Bar ned en kommode, en bokhylle og tre DVD-hyller fra loftet for å få stuen til å se et par hakk mer ryddig ut.
 • Sorterte filmene i alfabetisk rekkefølge, tok ut de jeg ikke lenger er interessert i å eie, og la til side de filmene som er tilgjengelig på Netflix. De skjønnlitterære bøkene mine sorterte jeg alfabetisk sent i høst en gang (og jeg er i gang med å lese meg gjennom dem fra A til Å for å redusere mengden litt etter litt). Faglitteraturen sorterte jeg etter Deweys desimalklassifikasjonssystem, selv om jeg stort sett nøyde meg med bare tre sifre og ikke utallige desimaler.
 • Påvirket av The Life-Changing Magic of Tidying Up av Marie Kondo satte jeg meg ned en hel dag og sorterte/makulerte/kastet masse gammelt, unyttig eller overflødig papir. Utrolig deilig å bli kvitt ting man ikke har bruk for! Det gjenstår fremdeles mange ting å bli kvitt, blant annet en hel haug Donald Duck-pocketer, men jeg er i hvert fall på rett spor og har riktig intensjon, dvs. er klar for å gi slipp, så da får det bare ta den tiden det tar.

 • Reiste til New York! Var så heldig at jeg fikk byttet sete til et med masse benplass, utrolig digg å kunne strekke beina helt ut og fortsatt ha enda mer plass.

 • Målet for NYC-turen var først og fremst å se siste forestilling av Spring Awakening, men jeg fikk også med meg en danseklasse og spiste til jeg nærmest trillet av gårde.
 • Godsaker spist i NYC: Chipotle-burrito ♥ Verdens beste makroner fra La Maison du Macaron ♥ Verdens beste (vegan!)burger fra Superiority Burger ♥
 • Dårlige matopplevelser: En kald burrito med ikke helt ferdigkokte bønner. Flyfrokosten på hjemveien, en sandwich med tre av grønnsakene jeg liker aller minst (rå aubergine, gul paprika og sopp). Twinkie. Ugh.
 • Overlevde «Snowzilla» ved å forskanse meg, med Lex og katten hennes, i soverommet hennes med masse godteri, snacks og root beet. Samt Netflix.

 • Lex og jeg lekte Sherlock for å finne ut hvilket hotell gjengen fra Teater Manu holdt til, og dagen etter dro jeg dit for å legge igjen en liten før-overraskelsesbeskjed til Ipek. Reaksjonen hennes da jeg sa hei utenfor teateret før Spring Awakening, var ubetalelig!

 • Møtte igjen Erin, som så samme forestilling som meg i september. Det var hun som inspirerte meg til å få meg meg siste forestilling. Vi ble stående utenfor teateret lenge etterpå mens vi ventet på Josh Castille og Daniel Durant for en siste takk.
 • Var på Veganmisjonen-foredrag i døveforeningen og fikk signert boka mi. Nå er det bare å vente på at benkeplater og platetopp skal installeres, så jeg kan svinge meg på kjøkkenet.

 • Puslet videre på panoramapuslespillet som har ligget urørt på stuegulvet siden 26. desember og er omtrent halvveis. Forhåpentlig blir jeg helt ferdig i løpet av februar så jeg får tilbake gulvplassen.
 • Bestefaren min, som døde for nesten 30 år siden, dukket plutselig opp i Nytt på nytt! Det er han på høyre side i bildet under, med hvit t-skjorte. En dag håper jeg å finne ut av historien bak tallerkenknusingen i filmklippet.

 • Antall bøker lest ferdig i januar: 14 bøker, og én jeg nok ikke blir ferdig med på en stund.
 • Fine ting kjøpt: Treningstights med stjerner. Bomullsgenser med fint trykk («Make art, not war»). Sjokolade, sjokolade og makroner. Boken 500 drawings to draw.

2 kommentarer til “[Januar, kortfattet]

 1. Å, jeg vil også kunne se samme musikal i New York to ganger (en dag skal jeg ha økonomien til å kunne dra av gårde til New York selv), høres fint ut. Høres ellers ut som en interessant januar med mye spennende på timeplanen og det er ellers bare å ta kontakt når du skal kvitte deg med Donald Pocket-ene siden jeg er veldig glad i Donald Pocket-er selv uansett om jeg strengt tatt egentlig ikke har plass til dem i leiligheten min ;) Og vurderer å skaffe meg en eller annen sånn «ting å tegne»-bok selv sånn til å ha når jeg eventuelt føler for å ta en pause fra fargeleggingsdilla, vi får se.

  1. Det er bare å sette i gang med å fete opp sparegrisen, så kommer du deg til New York før du vet ordet av det :D
   Jeg vurderte faktisk å høre med asylmottaket der det bor enslige/mindreårige asylsøkere om de kan tenke seg å få pocketene, for Donald Duck er jo veldig bra å øve opp norsk på :)
   Anbefaler slike «ting å tegne»-bøker av hele mitt hjerte! Har dessverre ikke prioritert det i det siste, men snart-snart! -.-

Comments are closed.