[O du knasende sprøe]

2

Sånn cirka hundre år etter alle andre kommer jeg omsider diltende etter og kaster meg på «bak dine egne knekkebrød»-bølgen, dypt motivert etter helgens storstilte sukkerinntak. «When in USA, do as the Americans and gorge thyself with sugar,» vet dere. Jeg spiste til og med en Twinkie. Ugh.

Så ja, jeg fant tilfeldigvis noen knekkebrødoppskrifter gjennom Aftenposten og tenkte at jeg skulle gjøre et forsøk på å bake mine egne knekkebrød. Ikke at det er noe galt med Wasa, men… Husmann blir litt kjedelig i lengden.

Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften, men gjorde noen endringer:

  • 2 dl linfrø
  • 3 dl salte peanøtter, hakket (kan byttes ut med usaltede peanøtter hvis man er veldig nøye med saltinntaket)
  • 100 gr. havregryn
  • 170 gr. sammalt grov rugmel
  • 1 ss honning
  • 6 dl vann

Så var det bare å smelle i hop alt tørt i en bolle, og i et målebeger blande ut honning med ca. 1 dl varmt vann før man fyller på med 5 dl kaldt vann. Honningvannet blandes med det tørre. Deigen ble bitte litt flytende, men det var bare å la den stå noen minutter til havregryna fikk sugd opp mye av fuktigheten. Jeg brukte to stekeplater fordi det var det som stod i oppskriften jeg fulgte, men jeg tror det ville gått fint med bare en stekeplate siden jeg tok bort så mange ingredienser fra den originale oppskriften. Deigen ble spredt jevnt ut og fikk kose seg i stekeovnen på 180 grader i 10 minutter før jeg brukte pizzahjul til å skjære opp passelige stykker. Tilbake i ovnen i 35 minutter, deretter flytte alle stykkene over på rist og la dem godtgjøre seg på 80–100 grader i 2–3 timer med ovndøra på gløtt. Se et par episoder av Torchwood eller en annen TV-serie etter eget valg mens du venter.

Påleggsforslag: Bremykt, avokado, et dryss fersk koriander, et dryss pepper og cherrytomater. Perfekt kombinasjon.

2 kommentarer til “[O du knasende sprøe]

Comments are closed.