[Uke 41, kortfattet]

0

Mandag

 • Blodprøve numero uno.
 • Var i et møte med Maren, som hjalp meg med oversettelsen av Ravi-sangen. Jeg hadde allerede oversatt mye av sangen på egen hånd, men i lag med henne fikk vi finpusset språklige detaljer, diskutert lingvistikk, og lot flyten i oversettelsen åpenbare seg.
 • Tok meg en tur til IKEA for å fikse kjøkkentegning. Det viste seg at man må gjøre det selv, de ansatte har ikke lov å gjøre det for deg. Så, to timer av livet mitt ble derfor brukt til å irritere meg over teite skap som ikke vil la seg plassere der jeg vil ha dem eller elementer som mangler i oversikten. Argh…
 • Da jeg kom hjem, lå disse tusjene i postkassen, og vips! hadde jeg brukt et par timer på å teste ut dem. Bedre anvendt tid enn digitalt IKEA-møblering. Disse tusjene holdt absolutt løftet om å ikke blø gjennom papiret, men de egner seg ikke så veldig til «blending», så de passer bedre til enkel fargelegging, evt. høykontrastportrett fremfor avansert skyggelegging og lagvis farging.

Tirsdag

 • Var innom Norema, kjøkkenleverandør, og fikk tegnet kjøkken for n’te gang.
 • Gjorde noen endringer i HTHs tegning, og klarte å få prisen ned fra 116.000 til 43.000 (!!), så forhåpentlig blir det snart mulig å ta en avgjørelse.
 • Begynte å skissere en sylteagurk.

 • Brukte kvelden på å gå gjennom TMFOK (tegn med faste orale komponenter) med deltakerne på tegnspråkkurset, endelig fikk jeg mulighet til å vise frem alle videoene vi lagde i august. For deltakerne var det veldig lærerikt å skulle prøve å oppfatte hva de forskjellige lærerne «tegnet» på videoene.

Onsdag

 • Planen var egentlig å stå opp i 7-tiden og være med på ballett klokka 10.30. Men senga var deilig frem til litt før 9, deretter var sofaen superdeilig frem til *kremt* tolv. I det minste klarte jeg å ta meg en tur til treningsstudioet for en runde med styrke, så helt inaktiv ble dagen heldigvis ikke.
 • Spiste sen lunsj/tidlig middag med Lubna, en av de nyeste tegnspråklærerne, som ønsket å få tips og råd til hvordan hun kan undervise best mulig.
 • Kveldens tegnspråkkurs ble ganske gøy, vi brukte de første to timene på å repetere mesteparten av stoffet, lærte tegn for frukt, grønnsaker og andre matvarer, og rundet av med hektisk lappelek i lag med B-klassen.

Torsdag

 • Burde vurdere å kjøpe meg sånn tidsinnstilt bryter som slår av internett på et gitt tidspunkt. Ble nemlig sittende til klokka 6 om morgen og se BuzzFeed-videoer på YouTube. Ironisk nok etter at jeg «bare skulle sjekke» hvor jeg kan få kjøpt tidsinnstilt bryter kl. 23 kvelden før.
 • Døgnvill dot com.
 • Blodprøve numero dos. Og så var jeg ferdig med runden denne måneden.
 • Ny korrektur fra Cappelen Damm, hurra!
 • Vogue og waacking på kvelden. Her er en video fra vogue-klassen:

 • Klarte å legge meg lenge før midnatt. Skjerpings fremover.

Fredag

 • Satt på Litteraturhuset med Marthe og diskuterte tegnspråk og musikk. Så mye å tenke på! De fleste sangene som oversettes til tegnspråk, er sanger som har blitt utgitt lenge før, og de sangene som blir utgitt med tegnspråk, har vanligvis tegn som støtte (noe som IKKE er det samme som tegnspråk), så å prøve å få en tegnspråkoversettelse til å passe til rytmen i en sang som har uvant rytme/melodi, er ganske utfordrende. Men jeg tror jeg har funnet noe som kan fungere, med litt samspill mellom meg og den som skal klippe film og lyd.
 • Var i Operaen på kvelden og så Manon. Yolanda og Yoel i hovedrollene, nydelig!

Lørdag

 • Ble plutselig bitt av litt rengjøringsbasill, og plutselig var oppvasken tatt, klesvasken utført og skapfrontene skrubbet rene for fastgrodd fett og skitt. Takk og pris for mikrofiberklut. Jeg sier ofte til meg selv at når jeg flytter til mormors leilighet; da skal jeg bli skikkelig flink til å holde det rent og pent rundt meg. Vi får se om det er noe jeg klarer å få til. Oppvaskhauger skal det i hvert fall ikke bli, ikke med oppvaskmaskin.
 • Var innom leiligheten og fikk båret ut det digre kjøkkenskapet fra kjelleren. Det har herved fått et nytt hjem et eller annet sted i Hønefoss.
 • Brukte ellers mesteparten av dagen på å komme relativt à jour med korrekturen, og tenkte å koble av med Call the midwife da jeg plutselig fant ut at sesong 4 av American Horror Story plutselig var tilgjengelig på Netflix! Klarte heldigvis å begrense meg til én episode, så døgnrytmen er ikke på villspor igjen. Ennå.

Søndag

 • Var på Nasjonalgalleriet med Therese, papir og blyanter. Vi så på malerier og øvde på å skissere statuer. Statuer er fine modeller, de står helt stille.