[Uke 31, Jafnadhr edition]

4

Jeg var på Jafnadhr denne uken! Så temaet for denne ukesoppsummeringen er deretter:

Hendelser:
★ Det første som møtte meg da Jaffis-uken startet på Oslo bussterminal, var en veldig sprudlende og fargerik Christine Koht som intervjuet flere av deltakerne. Så når serien hennes kommer på TVNorge, se etter meg et sted i bakgrunnen der jeg prøver å snike meg bort eller gjøre meg mest mulig usynlig. Forhåpentligvis klipper de bort den delen der jeg prøvde å rope etter den ene tolken.
★ Ettersom det er mitt siste år med Jafnadhr i år, ville jeg bare slappe av, kose meg og gjøre minst mulig fysisk krevende ting. Så jeg var med på tegneworkshopen og tegnet hele uken. Staffeli, levende modeller og greier. Læreren, Ida, kom så å si rett fra studioet til Odd Nerdrum, og lærte oss masse fænsi tegneteknikker. Tirsdag tegnet vi et papirrør, onsdag helfigur, torsdag og fredag portretter av modell og hverandre, og lørdag var det fritt valg:


(Tegningen i midten er med meg som modell, tegnet av Ida.)


Fra venstre øverst: David Bowie som goblinkongen, et glass melk i A Clockwork Orange, en regnbue inspirert av Pink Floyds Dark Side of the Moon og en ikke ferdig bløtkake fra Tornerose. Veldig fornøyd med at jeg kjøpte boken 642 Things to Draw forrige uke, men trenger masse øvelse når det gjelder proporsjoner og perspektiv. Og tegning av lepper/munn. Gah.

★ Jeg fikk gleden av å bli introdusert for kortspillet Cards Against Humanity, som jeg har vært nysgjerrig på lenge. Milde makrell, så drøy humor. Dette spillet sparker i alle retninger, og er herved ført opp på ønskelisten min.
★ Årets første bad! En veldig grøssende opplevelse. Blir nesten nødt til å ta meg en Sydentur for å veie opp for forsinkelsen og kuldesjokket.
★ Pratet med omtrent hundre millioner mennesker. Neida, bare rundt hundre og femti mennesker.
★ Gleden da det endelig ble blå himmel og sol etter et par dager med kjølig og grått regnvær.
★ Klarte å tryne to ganger på under 10 timer på grunn av kombinasjonen dårlig beinløft-koordinasjon og helsefarlige sandaler. Det første fallet skjedde litt før klokka 2 på natten lørdag og jeg endte opp med et lettere forslått håndledd og skrubbsår flere steder på venstre arm. Rundt klokka 10 lørdag trynet jeg i trappa da et trappetrinn kjørte seg fast mellom fot og sandal på venstre bein. Heldigvis fikk jeg gleden av å bli lappet sammen av Matilde, og sandalene ligger nå i søppelbøtta.
★ Lørdag kveld var det diskotek, men jeg fikk dessverre ikke danset så heftig som jeg vanligvis ville ha gjort på grunn av foten, men det stoppet meg ikke fra å gjøre koreografien til La La LoveHello Hi og en tredje gjenganger sittende på en stol.

Omgivelser:
★ Skjeberg Folkehøgskole. Nyoppusset og greier!
★ Det pastellgrønne og -rosa iskremhuset nær Høysand.
★ Nordby Shoppingcenter, som lå knappe 15 minutter unna.
★ Antikk Karlsen, som var akkurat som mormors leilighet, bare litt lavere under taket og litt større i areal. Jeg fant 12 ting som var maken/ganske lik ting fra mormors leilighet og siklet litt på noen nydelige rosa og blå taklamper og speil med overdådige gullrammer.

Trening:
★ Teller det som trening å stå og tegne nesten fire timer sammenhengende fire dager i strekk?

Kos:
★ Tegning hele uken, spesielt da det var fritt valg på lørdag og vi alle satt i sofa, oppslukt av hver vår tegning.
★ Jaffis-kos, kan ikke beskrives, må oppleves.

Innkjøp:
★ Kjøpte meg nytt belte da det gamle truet med å ryke. Utrolig spennende.
★ Godteri, sjokolade og litt brus.

Nye oppskrifter/matopplevelser:
★ Det ble mange nye matopplevelser i kantina denne uken. Noen bra, men også en del «Tja». Seige maiskobler, for eksempel. Men potet- og purresuppen, samt grønnsakssuppen (selleribiter til tross), var god. Det dukket også opp litt hummus en morgen som falt veldig i smak.

Kultur:
★ Åpningsshow ved stand up av Christine Koht og Teater Jafnadhr med Når et eple faller, som blir satt opp i Oslo til høst. Gå og trykk «Like»!

Hvis dere ser nærmere etter, kan dere se en mugge og diverse porselensgreier på bordet. Disse donerte jeg fra mormors leilighet.

★ Draglaboratorium ved Princessilicious, med gjesteopptreden av The Polly Pockets og Teater Jafnadhr, der de viste bl.a. den tradisjonelle Eurovision-medleyen:

★ Avslutningsshow ved show-, danse- og musikkworkshopen. Som alltid et imponerende godt stykke arbeid med tanke på at de satte sammen hele greia på bare fem dager!
★ Det var nattkino hele uken, men jeg fikk bare med meg tre hele filmer fordi jeg duppet av da jeg prøvde å se to av de tre andre filmene som ble vist. Pride, et fantastisk stykke britisk film som er basert på en sann historie; Moulin Rouge, som alltid er like fantastisk uansett hvor mange ganger jeg ser den; sist, men ikke minst: THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW! Komplett med «Time Warp»-dansen, sing-a-long, applaus og greier. Denne filmen trakk mest publikum, og med tanke på at jeg var en av de som startet tradisjonen med å vise RHPS på Jafnadhr, varmer det mitt hjerte å tenke på den gleden fremtidige Jaffisere kommer til å få av filmen.

4 kommentarer til “[Uke 31, Jafnadhr edition]

 1. Nå fikk jeg skikkelig lyst til å være med på tegneworkshop selv for jeg er kjempeglad i å tegne og vil gjerne bli flinkere til det (og jeg gikk jo tegning, form og farge på videregående, men har så langt ikke tatt noen tegnekurs eller noe i ettertid), tegningene dine var forøvrig veldig fine og jeg kjenner meg igjen i å ikke være særlig flink på proporsjoner og perspektiv (hva angår munner tør jeg egentlig ikke å prøve meg på lepper og slikt og satser på veldig forenklende metoder alltid). Ellers hurra for Cards against humanity, prøvde det da jeg var på hytta og det var sååå underholdende og hurra for en uke som hørtes svært trivelig ut. Håper ellers å få sett «Pride» etter hvert selv og må innrømme at jeg fortsatt har til gode å se «Rocky Horror Picture Show» selv om jeg elsker musikaler (er ganske usikker på om det er min type film basert på det jeg vet om den). Fint innlegg, ha en fin dag :)

  1. Tegneworkshop/-kurs anbefales! Det er liksom lettere å gå i gang med tegning når man «må» eller får en konkret oppgave å gjennomføre, enn når man sitter hjemme og har lyst til å tegne, men ikke vet hva man skal tegne :) Sånn sett er «642 things to draw» en fin-fin bok å ha!
   Hyggelig at du syntes tegningene mine var fine! Alle sier det, og jeg prøver virkelig å ta det til meg, selv om jeg er fryktelig selvkritisk til mine egne tegninger :p

   «Cards against humanity» var utrolig superkul! Spilte du den amerikanske eller britiske versjonen? Den britiske skal visstnok være hakket hvassere enn den amerikanske. Amerikanerne tåler jo ingenting, vet du ;)

   RHPS bare må du få med deg i hvert fall én gang! Enten kommer du til å elske den eller hate den, men den måååå sjekkes ut ^_^

 2. Jeg ser du har vært veldig produktiv! Det var mange fine tegninger, jeg visste ikke at du var så flink. Fortsett! :D Og del. Det er gøy å se.

  Vil også tipse deg om tegneklasser til en femtilapp på Blankspace i Oslo, jeg har jobbet litt der innimellom. Veldig hyggelig og engasjert gjeng som går dit regelmessig, og de er en litt yngre gruppe (under 40, de fleste). Det burde du få med deg en gang. Kroki med kostyme, helfigur, character etc , det rulerer litt for hver gang, og en liten critique på slutten av hver økt. :)

  1. Tusen takk! :D Jeg kan være litt vel selvkritisk, så det er alltid hyggelig å få sånn tilbakemelding på tegningene mine! Jeg har jo «alltid» tegnet, men det ble lagt til siden til fordel for dansen. Nå prøver jeg å bli flinkere til å tegne mer/oftere fordi det er bedre og gøyere enn å kaste bort flere timer på internett ;)

   Høres spennende ut! Takk for tipset :)

Comments are closed.