[Uke 12, kortfattet]

2

Bragder:
★ Tok på strak arm oppfordringen om å snakke på vegne av min gruppe om hva vi kom frem til i vår vurdering av forskjellige tegnspråknivåer, på scenen i det store auditoriet på HiOA for folk som jobber med tegnspråk på veldig høyt akademisk nivå. Var bare litt skjelven etterpå.
★ Deltok bitte litt i debatten om cochlea-implantasjon på Litteraturhuset, som flerspråklig CI-bruker, fordi jeg mener at CI kan være et veldig bra hjelpemiddel, men at alle vinner på å la CI-barn (og andre barn med ulike grader av nedsatt hørsel) lære både tegnspråk og talespråk. Var også bitte litt skjelven etterpå, men fikk gode tilbakemeldinger i etterkant av debatten.
★ Klarte å lære førsteklassingene i praksisen å gjøre et sykt vanskelig, men sykt kult løft. Flinke elever! Andreklassingene var også veldig flinke, lagde to fine gruppekoreografier. Skulle ønske jeg hadde mer tid til å jobbe med dem, tiden har bare fløyet sin vei og jeg har så mye jeg vil gjøre!

Treningstid:
★ Litt over sju timer med dans! Og 17 minutter løping. Lover godt for 3. mai…

Opplevelser:
★ Deltok på Nasjonalt tegnspråknettverk i regi av HIOA med blant annet et veldig interessant foredrag om CERF (Common European Framework of Reference for languages) av en nederlandsk tegnspråktolk/-lærer.

★ Deltok på et møte i Litteraturhuset. Møtet handlet om cochlea-implantasjon, og det var et interessant innlegg om innføringen av CI i Norge av min egen CI-lege fra Rikshospitalet, samt sosialantropologiske funderinger rundt hvordan døve gjøres hørende ved Hilde Haualand. Sistnevnte var utrolig spennende. Hilde Haualand er herved mitt nye forbilde. (Se «Sitat» nederst, forresten!)

★ Var innom åpningen av fotoutstillingen til andreårsstudentene på Bilder Nordic School of Photography. Var der i tre timer mens jeg beundret bildene og skravlet med kveldens tegnspråktolk. (Utstillingen er åpen frem til 26. mars, løp til Lille Grensen 7 og ta en titt!)
★ Deltok på tre klasser med verdens beste Tony Stone i forbindelse med J.U.S.T. Dance. Jeg er egentlig ikke noen typisk hip hop-danser og det skal egentlig mye til for å få meg til å delta på hip hop-klasse, men hver gang Tony Stone er i byen, må jeg bare være med på klassene hans.

Besøk:
★ Deltidsromkamerat var innom.

Kos:
★ Vegetarkebabmiddag, Solo, sjokolade og Clue på Netflix. Veldig fredag.

Innkjøp:
★ Impulskjøp på Nille: en bitte liten glitterramme med glass og lighter i et forsøk på å lage DIY-solformørkelsesbriller på to minutter. Det tar visst adskillig lengre tid å sote en glassbit…
★ Fikk rabattkode fra Threadless fordi de savnet meg. Kjøpte denne t-skjorten. Yeah! Science, bitches!
★ Delvis impuls, delvis planlagt: Ny laptop. Min gamle laptop er ikke lenger i en mobil tilstand, og med tanke på at jeg har en eksamensoppgave å skrive, har jeg behov for å kunne ta med meg den hvis jeg skal ut og reise.

Nye oppskrifter/matopplevelser:
★ Mewkid la ut en oppskrift på vegetarkebab, og etter en rundtur i nabolaget uten hell tok jeg turen ut til Skullerud bare for å kjøpe vegetarkebab. Det var verdt det. Beste hjemmelaget kebaben noensinne.
★ Til kebab må man ha noe slags dressing, så jeg improviserte med gresk yoghurt, et par hvitløksfedd, chilipulver, tabasco og malt spisskummen. Hott och gott!
★ Jeg lagde aloo gobi selv. Svidde nesten hvitløken, deretter litt av maten nederst i gryta, men det ble godt, lell.

Outfit:
★ Det vanlige. Men til hip hop-klassene ble det hip hop-outfit: Converse, singlet i størrelse XXXL, småbaggy bukser og sports-BH.

TV-serie/Film:
★ Oppdaget ved en tilfeldighet at 3rd Rock from the Sun har dukket opp på Netflix. Det tyder dårlig for den eksamensoppgaven min… (Neida.)

Spill:
★ Spilte «Det burde man jo vite» med tegnspråkelevene mine. Veldig gøy!

Bok:
★ Ymse fagbøker i forbindelse med eksamensoppgaven min. Fordypet meg spesielt i temaet «læringsteorier» i Woolfolks Pedagogisk psykologi for å forberede meg på spørrerunden med læreren min i morgen.

Omgivelser:
★ Store auditorium på HiOA.
★ Amalie Skram-rommet på Litteraturhuset.
★ De ganske kule lokalene til Åpen Scene.

Sitat:

«Jeg synes at Litteraturhuset burde ansette fire–fem tegnspråktolker, slik at alle foredragene på huset kan tolkes!» – Jeg, etter den særdeles spennende kvelden med debatt om cochlea-implantat.

image

«The development of speech in these children is irrefutable, however, this study contributes a paradoxical element to the discussion; the bilingual group obtained better results in verbal fluency, hence these children should be able to evoke a greater number of words than those educated using just spoken language.» – Jiménez, Pino & Herruzo, 2009. (Bilde fra «Sosialantropologiske funderinger rundt hvordan døve gjøres hørende» ved Hilde Haualand.)

2 kommentarer til “[Uke 12, kortfattet]

  1. Høres ut som om du gjorde mye interessant i forrige uke og at det også var en uke som var veldig lærerik og med spennende erfaringer. Det er jo supert! Og har hørt mye fint om «Det burde man jo vite», men har ikke spilt det selv, fikk lyst til å få gjort noe med det nå :)

    1. Det skjedde mye i forrige uke, ja! Merket på formen i løpet av helgen og mandag at jeg var ganske sliten, så da passet det veldig bra med et par frikvelder til å fordøye alt ;)

Comments are closed.