[Smakebit på søndag – Vinter i Maine]

4

Den lille kameraten min så på meg, og jeg holdt hodet hans, og så la han hodet på armen min og sluttet å puste, som om det var helt i orden at han slapp taket nå som jeg var der.

Jeg fant Vinter i Maine av Gerard Donovan på Litteraturhuset. På innsiden var det skrevet en beskjed fra forlaget: «Denne boken er gratis. Fordi den fortjener mange lesere. Kos deg og gi den gjerne videre!» Så jeg tok boken med meg hjem. Jeg har ikke rukket å komme særlig langt i boken ennå, for denne boken er en sånn bok jeg ikke kan lese på T-banen til byen. Men så langt er boken velskrevet og fin, trist og vakker.
Hovedpersonen Julius Winsome bor i skogen med hunden sin, Hobbes. De lever trygt og godt i det gamle huset etter Julius’ far. En dag hører Julius et skudd ikke langt fra huset og senere finner han Hobbes i snøen utenfor, skutt på kloss hold og døende.

Flere smakebiter finnes hos Flukten fra virkeligheten.

4 kommentarer til “[Smakebit på søndag – Vinter i Maine]

  1. Så stilig med en sånn beskjed inni en bok, spennende :) Og jeg har hørt en del om den boka, den er på den uskrevne oversikten over bøker jeg på et eller annet tidspunkt har tenkt å få lest. Men nå har jeg veldig masse annet å lese i første omgang ;)

    1. Hehe, kjenner til det problemet ;) Det dukker opp spennende bøker hele tiden, hvordan er det mulig å få tid til å lese alt? Det er nesten så jeg gleder meg til å bli pensjonist ;p

Comments are closed.