[Smakebit på søndag – Biblioteket om natten]

9

Om kvelden sitter jeg i biblioteket mitt og ser inn i lyskretsen på det ubønnhørlige støvdrysset fra boksiden og min egen hud der de kaster av seg døde lag for liksom halvhjertet å holde stand. Jeg liker tanken på at biblioteket mitt og jeg til slutt begge skal smuldre, så jeg også i døden skal få være sammen med bøkene mine.

Denne boken handler om bibliotekets historie, bibliotekets rolle i samfunnet og leseres forhold til biblioteket. Det er ikke bare om det offentlige biblioteket som alle har fri tilgang til, men også om hvert enkeltes personlige bibliotek, og de ulike måtene å bygge seg opp ens eget bibliotek på, hvordan bøkene gjenspeiler ens personlighet på. Hvis du er fan av biblioteket, så er denne boken en must for deg!

Jeg husker godt hvor stas det var å låne bøker på det lokale biblioteket (Nordtvet filial <3) da jeg var lite; jeg lånte alltid himmelhøye stabler av billedbøker som jeg fant ved å gjennomsøke bokkassene i barneavdelingen grundig. Vi dro aldri fra biblioteket før jeg hadde vært gjennom alle kassene med argusøyne og plukket ut både nye og gamle favoritter. Etterhvert som jeg ble eldre, gikk jeg løs på hyllene med ungdomsbøkene. Mindre bilder, mer tekst, men like fascinerende og spennende.

Det minnet jeg husker best fra Nordvedt var den gangen jeg tok bussen hjem fra skolen. Vanligvis gikk jeg av på Kalbakken og spaserte rett hjem til Rødtvet, men en dag fikk en impuls meg til å gå en stor omvei til Nordtvet på veien hjem. Det var første gangen jeg gikk på biblioteket helt alene, og det var midt i uken! Jeg lånte Frances H. Burnetts Den hemmelige hage, og fremdeles i dag synes jeg den er en av de fineste bøkene jeg har lest.

For å si det slik; livet hadde vært fattigere uten biblioteket.

Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

9 kommentarer til “[Smakebit på søndag – Biblioteket om natten]

 1. Biblioteket har alltid hvert en av mine favoritt steder, nå kjøper jeg mer bøker enn jeg låner men var flink til å låne mye bøker før:)

 2. Nydelig smakebit! Jeg er ikke blant de som låner flest bøker på biblioteket – men jeg er veldig glad i å bygge opp mitt eget private ;-)

  1. Jeg drømmer også om å skaffe meg mitt eget pene bibliotek med bøker fra tak til gulv, men foreløpig setter en hybel på 14 kvm en stopper for noe mer enn et par bokhyller ;p

 3. Denne boken høres flott ut!

  Veldig hyggelig å lese om dine biblioteksminner, selv prøver jeg å ta med meg snart seksåringen vår på biblioteket minst en gang i måneden.

  Jeg er forresten enig i at Den hemmelige hage er en god bok.

  1. Det burde blitt en del av barneloven! «Alle barn har rett til å besøke biblioteket minst en gang i måneden». Vi trenger flere bokormer, synes jeg ;)

 4. Likar også Den hemmelige hagen. Smakebiten såg såpass interessant ut at eg no har reservert boka på mitt lokale bibliotek :-)

 5. Herregud! Så utrolig fin bloggen din har blitt! :D Har ikke besøkt deg på evigheter, det gikk opp for meg nå, for har ikke fått med meg at du har flyttet. Velkommen til WordPress! (fuck blogspot)
  Nå må jeg løpe på jobb!

Comments are closed.