[Smakebit på søndag – Bokkonkurranse]

14

24. november: Bokkonkurransen går ut i kveld, så hvis du har lyst til å vinne to bøker, er det bare å lese videre og legge igjen en kommentar for å være med!

Kl. 19.30: Vinnerne er kåret!

De av dere som følger med her, har kanskje fått med seg at jeg er korrekturleser. En av frynsegodene med denne jobben er at jeg får alle bøkene jeg har korrekturlest. Ettersom jeg for tiden har begrenset med plass, bestemte jeg meg for å dra i gang en liten bokkonkurranse. Jeg har seks bøker som skal fordeles på tre vinnere. Her følger smakebiter fra hver av de seks bøkene:

Omslag fra Cappelen Damm.
Sånn mister du henne, Junot Diaz, novellesamling. «Tekstene kretser rundt kjærlighetens besettende og umulige kraft; blind kjærlighet, ulovlig kjærlighet, kjærlighet som forsvinner, foreldrekjærlighet.»

Jeg lar sola slå meg ut i sanden. Meg og Magda sammen, det er nedslående. Vi ser ikke ut som vi er et par. Når hun smiler, ber svartingene om å få gifte seg med henne. Når jeg smiler, sjekker folk at lommeboka deres fortsatt er der. Magda har vært en superstjerne under hele oppholdet. Du vet hvordan det er når du befinner deg på Øya med en kjæreste som bare er én åttendedels svart. Gutta går helt bananas. På bussene er mannfolka bare, Tú sí eres bella, du var litt av en skjønnhet, muchacha.

 ***

Omslag fra Cappelen Damm.
Den fremmedes barn, Alan Hollinghurst, roman. «Alle stemmene og karakterene i Den fremmedes barn kretser rundt Cecil. Før han døde som krigshelt, hadde han satt store følelser i spill og mange hjerter i brann, og for dem som sto ham nær, forblir han evig tiltrekkende og samtidig en gåte.»

Det han så nå, mellom de grå skyggene, var Cecils hvite skikkelse, flatt utstrakt, som om den svevde over gulvet. Solen hadde for lengst forlatt det glorete glasset i østvinduet, og det som fantes av dagslys der, skrått og begrenset, lot til å samle seg om Cecil. Føttene hans pekte bort, i retning av alteret. Det var som om kapellet var bygd for ham.

 ***

Omslag fra Cappelen Damm.
Tumbling dice, Pål Gerhard Olsen, ungdomsroman. «Daniel og bestekompisen Joachim er på vei til familiens sommerhus på Korsika. I Nice oppdager Daniel at bagen hans ikke er kommet med flyet. Dagen etter rekker de ikke engang ned til ferja før en svær SUV braser inn i taxien deres bakfra, og maskerte menn stjeler bagen. Daniel skjønner at bagen inneholdt mer enn han var klar over Men hva? Hvem har plantet det der? Og hvem er ute etter det?»

Vi hastet ut i korridoren igjen. Jeg var halvmeteren foran til trappen. Med bagen trædd på meg som en ryggsekk tok jeg fire trinn i slengen. Fem. Det ble i meste laget, selv om det var de fem siste trinnene. Jeg gikk i gulvet. Da jeg reiste meg, stod en mann i slåbrok med bustete hår og så forvirret på meg.

***

Omslag fra Cappelen Damm.
Hvis jeg skulle dø, Amy Plum, tredje bok i ungdomsserien Våk over meg. «Kate er knust. Violette har drept Vincent og tilintetgjort kroppen hans. Han er dømt til å sveve rundt som et gjenferd til evig tid. Men Kate nekter å akseptere et liv uten sin store kjærlighet. Hun vil risikere alt for å redde ham, selv når Violette starter en krig mellom Frankrikes udødelige. Det må finnes en måte å bringe ham tilbake på! Men hun har bare tre dager…»

«Dette er så Vampyrjegeren Buffy at det ikke er morsomt engang,» sa Georgia og støttet Bran mens jeg viftet vekk slør av spindelvev før vi kom oss ut på kirkegården. Ambrose sto og ventet ved porten. Da han fikk øye på oss, kom han løpende og løftet Bran opp. «Få opp farten,» sa han. «Dette stedet er rene numasentralen!»

***

Omslag fra Cappelen Damm.
Dypt fall, Karin Slaughter, spenningsroman. «Spesialagent Faith Mitchell har vært på seminar og skal innom moren sin for å hente den fire måneder gamle datteren. Hun har ringt på forhånd, men ingen tar telefonen. Da hun kommer fram til huset, finner hun ytterdøra åpen, og blodige avtrykk etter hender.»

Emma var låst inne i redskapsboden. Revolveren til Evelyn var borte. Det gikk et blodspor mot huset.
Faith reiste seg og snudde seg mot den ulåste kjøkkendøren. Hun hørte ikke annet enn sin egen tunge pust.
Hvem hadde slått av musikken?

***

Omslag fra Cappelen Damm.
Ekko, Robinson Wells, ungdomsroman, oppfølgeren til Variantene. «Benson trodde han hadde klart å rømme. Han tok feil»

Jeg bannet lavt, og angsten begynte å pumpe gjennom årene. Hva var det som foregikk? Kanskje de var roboter, alle sammen, og kunne skrus av med en bryter. Det var bare så vidt jeg orket å se på Jane; den livløse kroppen med det døde blikket var noe jeg hadde sett før, noe jeg aldri hadde trodd jeg kom til å få se igjen.

***

For å delta i konkurransen legger du igjen en kommentar her:
– Skriv opp boktitlene i ønsket rekkefølge. (Den boken du har mest lyst på som nr. 1 og videre til den boken du har minst lyst på som nr. 6.)
– Fortell litt om deg selv. Er du fast leser eller en som tilfeldigvis poppet innom?

Konkurransen varer til neste søndag, da vil tre vinnere plukkes ut ved hjelp av Random.org.

Andre litterære smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

14 kommentarer til “[Smakebit på søndag – Bokkonkurranse]

 1. Jeg oppdaget bloggen din nå gjennom en smakebit på søndag som jeg ble med på første gang forrige søndag. Elsker å lese og har en bok og hverdagsblogg. Blir gjerne med på konkurransen :)
  1. Hvis jeg skulle dø
  2. Den fremmedes barn
  3. Dypt fall
  4. sånn mister du henne
  5. Tumbling Dice
  6. Ekko

 2. Så kult med konkurranse :) Jeg er temmelig fast leser og en noe sporadisk kommentator som liker bloggen din godt og syns du virker veldig trivelig =D Kort om meg: karolinsk bokorm og forfatterspire med sans for musikaler, Nintendo og lyktestolper ;)

  Bøkene i ønsket rekkefølge er:

  1) Sånn mister du henne
  2) Den fremmedes barn
  3) Dypt fall
  4) Tumbling Dice
  5) Hvis jeg skulle dø
  6) Ekko
  *

 3. 1) Sånn mister du henne ( jeg har egentlig bare lyst på denne).
  2) Hvis jeg skulle dø
  3) Dypt fall
  4) Tumbling Dice
  5) Den Fremmedes Barn
  6) Ekko

  Okei, du veit hvem jeg er, men likevel: jeg fulgte og leste bloggen din mer regelmessig før, og må ta meg i å komme hit litt oftere,for jeg har alltid en hyggelig leseopplevelse når jeg leser den.
  Også trenger jeg alltid noe nytt å lese, gjerne noe morsomt. Syns den boka «Sånn mister du henne» virket som noe jeg kan like!

 4. Så hyggelig med både smakebiter og konkurranse :-) Jeg har vært innom bloggen din nå og da. Kanskje mest på smakebitene? Men jeg er ikke sikker på hvor lenge. Jeg ønsker meg.
  1) Dypt fall
  2) Sånn mister du henne
  3) De fremmedes barn
  4) Tumbling dice
  5) Ekko
  6) Hvis jeg skulle dø

  Ønsker deg en fin søndag!

 5. Jeg blir gjerne med på konkurransen og her er rekkefølgen min:
  1) De fremmedes barn
  2) Sånn mister du henne
  3) Dypt fall
  4) Ekko
  5) Hvis jeg skulle dø
  6) Tumbling dice

  Jeg er ikke fast leser av bloggen din men sporadisk innom og da kanskje i forbindelse med smakebiter om søndagen.
  Ha en fin kveld:-)

Comments are closed.