[Smakebit på søndag – Huldra og LitjKari]

6

Jenta begynte å komme til seg selv og slo forsiktig øynene opp. Til sin store forskrekkelse kunne hun se en skapning med langt, hvitt og litt sort hår som nådde helt ned til bakken. Skapningen satt i åpningen og speidet utover. Hun kunne ikke se ansiktet, men oppdaget at skapningen ikke hadde klær. Langs det ene låret så hun noe som lignet en svær hale. Den kveilet seg rundt kroppen og fram mot magen. Anna Britt skrek så høyt hun kunne, slik at det sikkert kunne høres langt inn i de dype skogene.

For noen uker siden spurte faren min om jeg kanskje kunne lese Huldra og LitjKari – På jakt etter gleden, som samboeren hans har skrevet og nylig gitt ut, og kanskje legge ut en smakebit her hvis boka falt i smak. Målgruppen for boka (eller bokserien, Lillian planlegger fire nye bøker om Huldra og LitjKari) er fra 10 år og oppover, men er også interessant for eldre lesere, og handler om hvordan Huldra fant Anna Britt (eller LitjKari som hun etter hvert blir kalt) og hvordan hun hjalp menneskebarnet gjennom en lang vinter.

Jeg fikk omsider tid til å begynne å lese denne i dag, og så langt liker jeg det jeg leser. Det er mange fine skildringer av naturen rundt i Lierne i tillegg til selve fortellingen.

Her kan dere forøvrig se et kort intervju med forfatteren, og noen veldig fine klipp fra Lierne, der handlingen i boka tar plass. NRK Midtnytt: Lierne kan bli eventyrbygda.

Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

6 kommentarer til “[Smakebit på søndag – Huldra og LitjKari]

  1. Fin smakebit og flott intervju:-) Boken noterer jeg meg for jeg ble litt nysgjerrig på denne. Tusen takk for smakebit og boktips! Ha en fin dag:-)

  2. Takk for smakebiten! Jeg har dessverre litt for gamle unger til at denne faller i smak, så jeg får vente på barnebarn… (som jeg håper ikke kommer før om minst 10 år ;-)

  3. En fin smakebit fra noe som høres ut som et fint prosjekt. Jeg liker bøker som drar frem slike biter av kulturen vår!
    Ønsker deg en fin søndag!

Comments are closed.