[Smakebit på søndag – Enke for et år]

8

De første par årene etter at Thomas og Timothy Cole døde, hadde Marion bedt om å få tilsendt Exeters årbøker. Hvis Thomas hadde fått leve, ville han ha blitt uteksaminert sammen med 54-kullet – og Timothy i 56. Men fremdeles, selv etter at guttene ville vært uteksaminert, kom årbøkene i posten – med hilsen fra Minty O’Hare, som sendte dem automatisk, med formodningen om at han dermed sparte Marion for den ekstra smerten ved å bestille dem. Marion fortsatte trofast å se gjennom dem, og ble stadig paff over å se gutter som hadde den aller minste likhet med Thomas eller Timothy, skjønt hun hadde sluttet å bemerke disse likhetene overfor Ted etter at Ruth ble født.

Denne romanen av John Irving handler om Ruth Cole, datter av Ted og Marion Cole, og suksessfull forfatter i voksen alder. Hendelser som skjedde den sommeren da hun var fire år og forfatterspiren Eddie O’Hare kom for å jobbe for faren hennes, gir store ringvirkninger for resten av hennes liv. Moren Marion kom aldri over tapet av sønnene Thomas og Timothy, og etter å ha forført Eddie i et forsøk på å gjennopplive minnet av sønnene, forlater hun Ruth og Ted. Mange år senere møtes Ruth og Eddie igjen. Romanen er spennende bygget opp, med både hovedhistorien med Ruth og Eddie, med innslag om menneskene i deres lv.

Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

8 kommentarer til “[Smakebit på søndag – Enke for et år]

  1. Tusen takk for smakebiten:-)) Har heller ikke lest denne boken og har notert ned. Ha en fin kveld og en riktig god påske!

    1. Du bør sjekke ut «En bønn for Owen Meany» og «Garps verden» hvis du skal lese noe av John Irving, de er mine favoritter av ham :)

  2. Fin smakebit! Enke for et år er bare helt herlig – typisk Irving, både morsom, burlesk og sår :-)

    Ønsker deg en riktig god påske :-)

    1. Håper du også har en flott påske! Jeg likte «Enke for et år» ganske godt, men det er fortsatt «En bønn for Owen Meany» og «Garps verden» som står høyest hos meg når det gjelder Irving :)

Comments are closed.