[Smakebit på søndag – Ru]

11

Han overlevde. Himmelen kuttet over lenken hans, reddet ham og frigjorde ham der andre ble kvalt til døde og lå og tørket inn i en container uten å ha fått muligheten til å se alle himmelens blå nyanser. Derfor ser han det som sin oppgave å registrere blånyansene hver dag. For de dødes skyld, sammen med dem.

Språket i denne lille romanen om en vietnamesisk flyktning som kommer til Canada, er veldig poetisk og dyptfølende. Kim Thúys historie føles så uendelig mye større enn de knappe 150 sidene. Dere kan lese en flott bokomtale om Ru i bloggen Julies bokbabbel.

Flere litterære smakebiter finner dere hos Flukten fra virkeligheten.

11 kommentarer til “[Smakebit på søndag – Ru]

    1. Jeg så denne boken «overalt» da den kom ut, men fikk ikke somlet meg til å lese den før jeg fikk med meg et gratis eksemplar fra min mors jobb :) Takk for kommentar, og ha en flott søndag!

  1. Denne er nydelig. Liker godt at den er fragmentarisk. Historien blir litt som et puslespill, med hint frem og tilbake.

    1. Enig med deg, det stykekvise oppdelingen passer så bra til historien og får den til å fremstå mer sårbar.

  2. Rørende smakebit, høres ut som en vakker bok. Siden jeg ikke har lest eller hørt om den før, noterer jeg den ned. Takk for boktipset:)

    Ha en god Søndag!:)

Comments are closed.