[Litt bloggmassasje]

0

Jeg fulgte mitt eget råd om å skaffe meg en fancy notatbok for å bli flinkere til å skrive oftere. Fra Tanum kjøpte jeg en resirkulert, 100% miljøvennlig notatbok, prydet med ugler i alle farger på forsiden. Jeg kjøpte også en ny penn, for alle vet at nye penner er like stas som nye notatbøker.

Hjalp det? Næh. Det eneste jeg skriver i notatboken, er timeplanen min. Jeg hadde liksom sett for meg at under dagens timeplan skulle jeg skrive en eller annen kort tekst om dagen, slik at jeg kan huske hver eneste dag og skille dem fra hverandre. Men nei, bare timeplanen fikk gleden av å pryde de ellers blanke sidene, og jeg føler meg lite grann mindre miljøvennlig når jeg ser at det er så mye plass som ikke dekkes av blekk og bokstaver og ord og setninger.

Apropos miljøvennlig: Gata mi er endelig med på denne kildesorteringstingen i Oslo, hurra! Plast i blå pose, mat i grønn pose, ju neim it. Jeg har også funnet en bra måte å unngå flueinvasjon på. Som singel og eneboer er det ikke gjort i en fei å fylle opp søppelbøtta, og vanligvis blir matavfallet liggende så lenge at du ser tusenvis av gulrøde prikker sverme over de grønnhårete restene. Med mindre du fryser ned matavfallet ditt. Det er løsningen min: Grønn pose i den minste skuffen i fryseboksen. Legg matavfall oppi. Når posen er full, knyter du dobbelknute og hiver posen i søppelkassen ute. Ingen fluer. Yay.

Tilbake til bloggen: Nå har jeg iallfall klart å knote ned en kort novelle (Ser deg i morgen) og et faiku-dikt, så da tenkte jeg at jeg like godt kan knote ned et blogginnlegg siden jeg likevel sitter og loker inne på Blogspot. Dagene denne høsten har stort sett gått i ett for meg, og hvis jeg blir kalt inn som mistenkt eller vitne i en eller annen stor mordsak, kommer jeg til å slite med alibiet, for jeg husker ikke hva jeg gjorde hvilken dag. Derfor bør alle skrive dagbok. Alltid.

Denne høsten har stort sett foregått på Bårdar. Jeg har begynt mitt tredje og siste år på Bårdar, og jeg er ærlig talt temmelig skolelei. Kombinér det med SAD, som slo til uvanlig tidlig i år på grunn av for lite sol i sommer på grunn av solkremallergi, så kan dere kanskje skjønne at det ikke er supermoro å være meg for tiden. Ifjor var jeg den irriterende spreke personen som hoppet ut av senga klokka seks hver morgen for å trene klokka sju og deretter trippe smørblid til skolen. Denne høsten har jeg vært slumreknappmisbruker av en annen dimensjon, og snart får jeg vel «Vi savner deg!»-kort i posten fra SATS Solli.

I løpet av høsten debuterte jeg som modell. Jeg fikk reise litt rundt i Norge, ha på meg fine klær (og noen ganger pels, dessverre. Jeg skal prøve å få det som klausul i mine neste kontrakter at jeg ikke skal vise antrekk med pels), gå på catwalk og greier. Endelig fikk jeg utbytte for det rådyre modellkurset jeg tok da jeg var fjortis med store drømmer!

Jeg har også korrekturlest en del. Siden jeg ikke har en ordentlig arbeidsplass hjemme hos meg, søkte jeg om tilgang til Skriveloftet, noe jeg fikk. Det er flott å være korrekturleser på Skriveloftet; fine arbeidsplasser, gode sofaer å ta en høneblund i og et par bokhyller fulle av bøker man kan forsyne seg med hvis man eier noen bøker man vil kvitte seg med. Korrekturlesingen går bra, Oppdragene ruller trutt inn, og jeg koser meg over å få lønn for å lese! Koseleser gjør jeg også, og jeg har allerede rukket å lese over hundre bøker i år. Riktignok en halvering fra 2009, men i 2009 hadde jeg mer fritid det første halvåret. I år har det vært skole fra tidlig til sent både på våren og høsten, samt korrektur. Og altfor mye *host* bortkastet *host* tid på internett.

Avisbud er også en annen jobb jeg har klart å skaffe meg. Det er en ganske grei jobb, jeg får betalt for å trimme (å løpe i trapper og dra en tung avistralle er topp trim, nesten på linje med boot camp) mens jeg får masse frisk luft. Arbeidstiden passer meg ganske bra, i og med at jeg er B-menneske. Foreløpig leverer jeg bare søndagsavisen, men når sommerferien starter, blir det nok flere dager. Jobb = penger = danse i New York. Yay!

Resten av høsten i stikkordsform:
– Rica har verdens beste hotellfrokost. Jeg har fortsatt abstinens på deres hjemmelaget juice «Morgendugg».

– Gratis hotellfrokost er alltid bra, også når det ikke er på Rica.

– Halloween med Skeiv Ungdom. Jeg var 50-talls pin up-katt. Heit som pokker. Jeg jobbet på Kattehuset den kvelden, så jeg skiftet til kostymet på toalettet på Oslo S. Der var Marilyn Monroe og ga sminketips til alle jentene som kom innom.

– Kattehuset! Jeg er der annenhver lørdag, og kattene der er så flotte at jeg ikke skjønner hvorfor de ikke har blitt adoptert for lengst. Hvis du vurderer å skaffe deg katt, så adopter fra Kattehuset. Dere som har katt: Kastrer katten, så den ikke får kattunger som dere adopterer bort til ansvarsløse mennesker uten samvittighet. Mange av kattene på Kattehuset har triste skjebner bak seg; som små er de levende leketøy, og når de blir store, kastes de ut i verden fordi familien skal på ferie eller flytter.

– D3s studentvisning: vi lurte folk til å tro at temaet var «D3 i Eventyrlandet», men forestillingen forvandlet seg til C.S.I Baardar, komplett med detektiver, obduksjon, mafia og strippebar. Vellykket.

– Verdens fineste barnebok: «And, Døden og tulipanen». <3

– Jeg var på selvforsvarskurs i regi av LLH. Mest fordi det var gratis og mat var inkludert («There’s no such thing as a free lunch», liksom), men det var også gøy å lære seg forskjellige teknikker. Stakkars den jævelen som prøver seg på meg.

– Jeg har omsider oppdaget Terry Pratchett på ordentlig. Hallo, Skiveverdenen, vi skal tilbringe 2011 i hverandres selskap.

– Jeg har også oppdaget ebay. Oh noes.

– Buddhismen: Jeg føler et behov for å grave dypere i buddismen. Hittil har jeg bare skrapet på overflaten, men nå ønsker jeg å studere dette, filosofere mer og meditere.

Denne oppdateringen får greie seg, så får vi se om det blir litt mer sving på sakene når jeg har fått ladet batteriene (hurra for ferie!)