[Oppvåkning]

5

Hallo, bloggen! Sovet godt?
Hallo, lesere! Alt vel med dere? Hallo? Oj.

Kanskje på tide å gjenoppta bloggingen litt. Jeg har hatt så veldig skrivekløe i det siste. Kombinér det med skrivesperre, og du har frustrasjon. Jeg klarte dog å presse ut et lite dikt for noen dager siden. Men jeg har hørt rykter om at det pleier å hjelpe mot skrivesperre å skrive noe (uansett hvor mye resultatet suger gråstein), så da kan jeg like godt begynne å ramse opp hverdagen min litt oftere.

Jeg vurderer også å skaffe meg en av disse fænsi Moleskine, for jeg innbiller meg at enhver form for skrivesperre fordufter straks jeg sitter på en parkbenk med en rykende fersk Moleskine og en splitter ny penn i hhv. venstre og høyre hånd. Alle skribenter/forfattere jeg vet om har Moleskine! Men en Moleskine er så latterlig dyr, og da jeg var innom Tanum for å snoke litt på skrivebøker, fant jeg noen riktig fine bøker med staselig omslag og greier. Temmelig latterlig dyre de også, men de ser i hvert fall veldig pene og fargerike ut!

Eller kanskje jeg bare skulle spare pengene og bruke de notatbøkene jeg allerede har liggende i skuffen? Zoom inn på lommeboka. God idé. Shoppe fænsi skrivebøker kan man gjøre når studielånet kommer trillende inn på kontoen i slutten av august.

Se der, jeg har allerede skrevet TRE – 3 – avsnitt, og jeg har ikke engang begynt å ramse opp alt det fantastiske og spennende og utrolige og, og… som har skjedd meg siden… Eurovision. De som er så snille at de følger meg på Twitter, har nok fått med seg litt av hvert, men 140 tegn er liksom ikke helt det samme som et langt blogginnlegg fylt med ymse detaljer.

Ettersom det er en stund siden og det har skjedd så mye, får vi dele opp dette innlegget litt med overskrifter og slike greier:

Eurovision
Vi overlevde med glans, og jeg har herved fin-fin jobbattest fra produsent. Bare hyl ut hvis dere vil at jeg skal peke ut meg selv på YouTube-videoen fra semi-finalen.

Bårdar
Vi overlevde de siste ukene på skolen også, og jeg fikk gode karakterer etter vurderingsprøvene i jazz, ballett og moderne (alle var bedre enn før jul, hurra!) Siste skoledag: så mye pizza vi klarte å stappe i oss (Pizza & Kina Expressen har FANTASTISK vegetarpizza! Gurimalla, jeg sikler her jeg sitter. Denne reklamen er ikke sponset av Pizza & Kina Expressen – men hvis noen føler for å belønne meg med en stor vegetarpizza, så kjør på.), og visning av lys- og lydprøvene fra Eurovision (som Eurovision, men med Bårdarfolk på scenen, wooo!) Belgia vant.

Melodi Kvasi Grand Prix
Jeg fikk gleden av å være med på dette fabelaktige showet under Skeive Dager! Veldig gøy, spesielt da det ene nummeret jeg var med i – Ukraina, Shady Lady – vant! Jeg var også med på Sveriges Snälla, snälla og danset SOLO i Frankrikes L’oiseau et l’enfant! Soloen koreograferte jeg på tre dager og den var egentlig så mye større, men scenen var så knøttlite at jeg måtte begrense meg litt for å ikke krasje i syngedamene, koret og bandet. Jeg skal filme soloen så snart jeg får tak i et ordentlig kamera og noen som kan filme, og så skal jeg legge det ut på YouTube. Lover.

Skeive Dager 2010
Paraden ftw! Jeg var hippie og spratt rundt med blomster som jeg ga til folk og var høy på adrenalin hele veien fra Grønland til Rådhusplassen. Jeg ga en blomst til han «Homosexuality is a sin»-fyren, og da klappet folk. Peace-win. Langs Karl Johans gate prøvde jeg å få folk til å applaudere på tegnspråk (stort sett vifte med hendene i luften), ettersom jeg gikk med døvegruppen Regnbuen. Armene mine var støle i flere dager etterpå. Men folk applauderte. Win.

Jobb
Jeg fikk jobb på et aldershjem. Så sluttet jeg etter fire vakter. Jeg passer rett og slett ikke i et omsorgsyrke, av flere grunner. Det var litt trist, for beboerne var veldig hyggelige og kollegaene greie, men for min egen skyld var jeg nødt til å slutte. Heldigvis overlever jeg litt på honoraret jeg fikk for å korrekturlese Tro og tillit av Mitch Albom, som gis ut neste år. For en nydelig bok!

Satsnerd
Ferie er oppskrytt, så jeg har tilbrakt en god del tid på Sats. Pilates, DanceAerobic, ShapePulse, SatsDance, GetFit, ju neim it. Jeg har til og med fått laget et nytt styrkeprogram som jeg skal kose meg med når skolen begynner igjen. I september skal Sats starte med Zumba-dans (Dere som har fulgt med på TV-Shop nikker sikkert gjenkjennende), og jeg har naturligvis utfordret to andre Satsnerder Thomas Moen og Arnstein Larsen til å bli med meg på en time når den tid kommer.

Jafnadhr
Sommerens vakreste eventyr, uten tvil. Fjerde gangen jeg var med, og jeg kan med hånden på hjertet si at årets festival har vært den beste hittil! Det skjedde så mye morsomt og spennende hver dag at alle dagene gikk i ett. Hele uken var som en eneste lang, innholdsrik dag, og plutselig var det søndag og hjemreise. Selv himmelen gråt.

Årets Jafnadhr fant sted på Skjeberg FHS utenfor Sarpsborg. Stedet var fantastisk. Maten var fantastisk (vi savnet riktignok dessert, men etter de uforglemmelige måltidene på Malungen ifjor skal man ikke klage). Menneskene var FANTASTISKE. Med store bokstaver. Og vi hadde midnattsvisning av The Rocky Horror Picture Show, komplett med riskasting, regn og Time Warp-show – nesten akkurat som de gjør det i New York! RHPS fikk mange nye fans, så på festen natt til søndag ba jeg DJ’en om å spille Time Warp. ALLE ble med og danset Time Warp. Det er intet mindre enn awesome, for å si det på godt engelsk.

Alle inntrykkene man blir utsatt for i løpet av én dag på Jaffis, fører til artige bivirkninger. Blant annet overtrøtthet. Den ene natten prøvde jeg brillene til Thea: Jeg tok dem på meg, så på foten hennes og brøt ut i latterkrampe. «Alt ble så tredimensjonalt, hahaha!» (Overtrøtt!)

Andre ting jeg nevner i fleng: Vannkrig. Dans. Brytekamp. Islandsk tegnspråk. Håndbak (Jeg ler igjen nå. Trangh Ling vs. Iren. Episk kamp.) Eurovision-kavalkade. Disney-kavalkade (med drag queens). Trash Girls. Kos. MYE kos. Musikk. Et frieri. Og så videre…

Alt annet
Jeg har fått farfars sykkel. Den har fått en kitsch sykkelveske. Hver dag det er sol, sykler jeg ut til stranden «min» med bøker i veska. Jeg får bibliotekarene på Deichmanske til å løpe en del for meg. MappaMi på Deichmanskes nettside er en fin-fin ting! Jeg får tiden til å gå med å lese, se filmer, trene, savne Jaffis-folk… Neste uke starter Dance Explosion på Bårdar og gjett om jeg skal danse MYE!

5 kommentarer til “[Oppvåkning]

 1. >Du SKAL peika deg ut på filmen frå semi-finalen! :D

  Og altså. Det er lov å ha halvvegs bloggpause om sumaren og sånn, altså :) Eg er her, uansett eg :D

 2. >Minn meg på det den dagen vi møtes isåfall! :D

  Jeg skal likevel prøve å blogge litt oftere enn én gang i måneden ;)

 3. >Åh, du skriver så fantastisk fint!
  Jeg var på Deichmanske for første gang i dag. Drømmende som jeg er, hadde jeg sett for meg et stort, majestetisk bygg av stein, prydet med border og søyler.. men, neida. En grå-grønn kloss! Også luktet det urin der inne :( Mine drømmer gikk i knas!

  Flott av deg å gi en blomst til Homosexuality is a sin-duden. Han trengte nok den. Stakkars trangsynte mann.

 4. >Ulrikke: Ojda? Luktet det urin der? Jeg er innom så å si hver uke, men har aldri lagt merke til rare lukt der. Du burde gått til øverts etasje, det er der du finner det fineste med biblioteket, bare spør Elisabethic!
  Om noen år skal Hovedbiblioteket flytte til en bygning av glass og metall ved Operaen. Det blir sikkert fint, men ikke helt det samme som den gamle bygningen fylt med historisk sus.

Comments are closed.