[Light City]

6

Er det bare meg eller føles det som om alle bygningene og gatene i Trondheim sentrum er omrokkert hver gang jeg er der? Det minner meg om filmen Dark City, hopp frem til 35:09 i videoklippen under:

Jeg føler liksom at jeg alltid vet hvor A, B, C og resten av bokstavene i alfabetet ligger i forhold til togstasjonen, og går frisk og freidig i den retningen mitt indre kompass peker mot, bare for å oppdage at A overhodet ikke ligger der, men Z eller K. Denne følelsen har jeg bare i Trondheim, ingen andre steder. Så mitt forslag er at vi gjør et enkelt grep for å forenkle lokaliseringen for oss turister; legg på et par hundre meter til søylen som Olav Tryggvason står på, slik at han rager over byen som et fyrtårn vi kan orientere oss etter.

Og ellers, takk for et fortreffelig måltid, Persilleriet; for nydelige sjokoladebiter, Sjokoladebutikken; deilig sitronmuffins, Fairytale; godt selskap, Marthe, og sist men ikke minst: det flotte, varme været, Trondheim. Alltid en glede å komme på besøk!

6 kommentarer til “[Light City]

  1. Godt at det er flere enn meg som syns dette :) Jeg har det forresten sånn i alle andre byer enn den jeg bor i selv…må være noe feil med den innebygde GPS´en min :):)

    1. Hehe, retningssans som et papirfly? ;) Nå kom jeg på da jeg var på Key West og skulle finne frem til en danseskole. På kartet er alle gatene liksom vertikale og horisontale, mens i virkeligheten føltes det mer som om alt hadde forskjøvet seg flere grader den ene veien, så jeg surret rundt en stund før jeg endelig fant riktig sted, bare 50 meter fra der jeg begynte!

  2. Hahaha! Samma følelsen. – og jeg er sånn semi-oppvokst i området. Ihvertfall gikk jeg mine tre år på videregående i byen. Har mine aha-opplevelser når jeg en sjelden gang er på hjemmevisitt.

  3. Jeg har ikke verdens beste retningssans, men etter seks år i mitt elskede Trondheim fant jeg tilslutt frem. Fineste, byen :)

Comments are closed.