[Destination: Seattle]

7

I høst lagde jeg en omtrentlig reiseplan, med omtrentlige datoer og alt mulig. Planen var at jeg skulle være på Key West frem til 11. mars, så reise videre. Denne planen holdt jeg meg til inntil for noen uker siden da underbevisstheten min begynte å stusse over at jeg hadde skrevet 11. mars overalt. Det var jo 19. mars jeg skulle reise fra Key West, var det ikke? Så jeg begynte å legge planer etter denne datoen. I går gikk det opp for meg at det var 11. mars som var riktig dato, og at den opprinnelige reiseplanen min var fullstendig rotet til ettersom jeg SKAL være i Seattle 3.—10. april. Dessuten hadde jeg allerede gjort flere avtaler i New Orleans og Flagstaff, og jeg hadde ikke lyst til å begynne å re-arrangere disse.

Men se! Ved et lykketreff viste det seg at den uventede 19. mars-planen faktisk passet som hånd i hanske i forhold til hva jeg skal gjøre på vestkysten. Etter Las Vegas reiser jeg direkte til Seattle, så reiser jeg sørover igjen til San Francisco. Når jeg kommer til Los Angeles, er det dermed bare noen få dager igjen til premieren på et stykke jeg skal se der! På denne måten slipper jeg å reise så mye frem og tilbake, og skuespillerinnen jeg skal besøke mens jeg er i L.A., slipper å bli forstyrret oppi forberedelsene til premieren! Og når jeg flyr til New York, er våren forhåpentlig kommet dit for fullt! Er det ikke fantastisk hvordan alle bitene i et puslespill bare faller på plass helt av seg selv?

I dette innlegget fokuserer jeg på ting å gjøre i Seattle. Hvorfor bestemte jeg meg for å reise til Seattle? Min morfar jobbet som flymekaniker for SAS, noe som gjorde at han, mormor og mamma fikk reise ganske mye i løpet av mammas oppvekst. De både bodde hos folk og var vertskap for gjester fra hele verden. En av familiene de stiftet livslang bekjentskap med, var Sunny Sue og Kirk og barna deres i Seattle. Sue og Kirk var på besøk hos oss i Norge for flere år siden. Nå er det min tur til å besøke dem, og det blir helt sikkert en koselig opplevelse!

Her følger en liste over ting jeg skal gjøre i Seattle:
— Drikke te på Panama Hotel og lære mer om da amerikanere av japansk opprinnelse ble evakuert fra storbyene og plassert i egne leir under annen verdenskrig. (Dette hotellet er med i den flotte romanen Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt av Jamie Ford.)
— Bli med Sue og Kirk til sommerhuset deres på Orcas-øya.
— Gå opp i Space Needle, og kanskje spise middag i restauranten Skycity mens jeg beundre en 360 graders utsikt over Seattle.
— Besøke Science Fiction Museum.
— Besøke Nordic Heritage Museum.
— Besøke Pacific Science Center.
— Stikke innom en av de beste bokhandlene på nordvestkysten.
— Spise vegansk mat hos Globe Café & Bakery.
— Spise vegetar-hotdog hos Cyber-Dogs.
— Ta en titt på Lenin-statuen. (Seriøst, de har en Lenin-statue i Seattle! Den er forøvrig til salgs for $250,000. For et kupp.)
— Spise nudler hos Shanghai Garden.
— Spise iskrem hos Molly Moon. (Jeg kommer antakelig tilbake til Norge med overvekt. Og jeg snakker ikke om bagasjen.)
— Sjekke ut det afghanske kjøkkenet hos Kabul.
— Flere vegetariske spisesteder: Araya og Café Flora.
— Le meg i hjel hos Archie McPhee.
— Kjøpe norsk sjokolade hos Olsen’s Scandinavian Foods hvis jeg får hjemlengsel.
— Titte på bruktbøker hos Twice Sold Tales og Magus Books.
— Se etter en søt kjole hos Frock Shop.
— Kanskje henge på Wildrose.
— Kanskje ta en yogaklasse hos 8 Limbs Yoga Center.

7 kommentarer til “[Destination: Seattle]

    1. Jeg ser veldig frem til å reise rundt i USA med buss :D Skal sofasurfe for det meste, så det blir spennende å møte nye mennesker! Skjønner deg godt angående fly. Jeg synes det er litt kjedelig å fly og det er så dårlig plass. Tenk om det fremdeles var mulig å reise med cruiseskip til USA, sånn som i gamle dager!

  1. Å, kjempespennende! God reise – gleder meg til å se og høre fra turen! ^^
    Kjenner jeg får lyst til å reise selv når jeg leser innlegg som dette.

    1. Jeg gleder meg til å skrive om reisen! :D Sitter og lager innlegg om ting å gjøre i San Francisco nå, og har tenkt å lage et innlegg om hvor mye det er å spare på å kjøpe 30 dagers Discovery Pass istedenfor vanlig billett hver gang jeg skal reise med Greyhound ;)

  2. Seattle, da burde du besøke byen under Seattle. Dessverre var jeg syk og lå på hotellrommet (matforgiftet antakeligvis) så fikk aldri sett Seattle ordentlig…

Comments are closed.