[Kinesis]

4

Jeg har faktisk et stikkord som heter Treningsflyt her i bloggen, men man kan ikke akkurat si at det har vært så mye flyt av treningsinnlegg fra meg, til tross for at jeg elsker å trene og til tider nærmest bor på SATS. (En ting dere ikke visste om meg og trening: Jeg har vurdert tanken på å ta et år i Bali for å bli PT eller noe annet kult idrettsmessig. Kanskje jeg gjør det en dag, men først må jeg bare få nyte tilværelsen som ikke-student.)

Avsporing. I dette innlegget skal jeg fortelle litt om kinesis, en treningsform som jeg har drevet med siden januar og som jeg bare er blitt større fan av etter hver time.

Flere treningssentre har installert en kinesis-vegg til fri bruk, men for meg er det mest motiverende å være med på lukkede kinesis-timer, der vi består av en mindre gruppe på 2-6 personer og en instruktør. Det lave antallet deltakere gjør at vi får større utbytte av treningen fordi instruktøren kan vise oss individuelt hvordan vi kan gjøre hver øvelse bedre. I tillegg motiverer vi hverandre, noe som selvfølgelig gir bedre trening enn hvis man skal gjennomføre et program alene og kanskje ikke gir maks. Noen ganger er det nesten som å ha personlig trener uten at jeg må betale ekstra.

En time går ut på at vi utfører tre sett per apparat (Alpha, Beta, Gamma og Delta som apparatene så fiffig heter), ved å gjøre et sett på et apparat, gå videre til neste apparat for neste sett osv. Så gjentas runden til vi har gjort alle øvelsene tre ganger hver. Det er ikke en fast antall repetisjoner, vi gjør øvelsen uten stopp i to–tre minutter. Så en runde tar vanligvis et kvarter, og til sammen trener vi i 45 minutter. Programmet varierer fra uke til uke, enda en pluss hvis man har lett for å kjede seg ved gjentagende rutiner.

Det fine med kinesis er at apparatene har ubegrensede muligheter, og istedenfor å sitte stille og trene én muskelgruppe om gangen, blir man her nødt til å bruke flere muskelgrupper for å gjennomføre en øvelse, spesielt kjernemuskulaturen, som er viktig for best mulig treningsutbytte. La dere ikke lure av hvor idyllisk og behagelig kinesis ser ut i bildet over. Gjør man det riktig, får man pulsen godt opp og går ut fra timen med et lettere rødfiolett tryne.

4 kommentarer til “[Kinesis]

  1. Jeg har sett slike apparater på friskvernsrommet på treningssenteret mitt, men vet ikke helt hvordan jeg skal bruke de. Kanskje på tide å ta initiativ til å møte opp på en time? Virker som en fin treningsform. ^^

    1. Hvis du trener hos SATS, så er det bare time hver tirsdag på Skøyen. Elixia har «kinesis xpress». Kanskje du kan få en treningsveileder til å vise deg noen øvelser på apparatene? :)

Comments are closed.