[Uke 7, kortfattet]

0

Bragder:
★ Etter et par–tre uker med ødelagt klokke i klasserommet og ingen som gjorde noe med det (jeg ga muntlig beskjed en eller annen gang), tok jeg saken i egne hender og fikk fikset ny klokke fra Drift. Folk ble så imponerte at jeg antar det kan regnes som en bragd.
★ Kom meg gjennom to veldig lange dager på rad uten å bryte helt sammen: Tre timer forelesning, to timer praksisforberedelse, tre timer tegnspråkkurs på mandag. Tre timer forelesning, praksis med visning for tilskuere og tre timer tegnspråkkurs på tirsdag. Da jeg kom hjem tirsdag kveld, merket jeg hvor sliten jeg var og hvor godt det skulle bli med vinterferie uken etter.
★ Vurderte å «forsove» meg siste skoledag onsdag fordi jeg var så sliten etter mandag og tirsdag, men hadde ikke samvittighet til å la Iselin gå i FOU-ilden helt alene, så jeg kom meg opp og ut.
★ Klarte å omsider å synkronisere mobilkalenderen med Google-kalenderen på riktig måte etter at jeg oppdaget at det ikke var siste skoledag onsdag, men torsdag…
★ … og kom meg gjennom aller siste skoledag!
★ Skrev og leverte praksisrapport med et nødskrik etter å ha utsatt det nesten hele uken. (Altså, det var selve skrivingen jeg utsatte, men jeg hadde masse notater og logg, så det var egentlig en smal sak å lime sammen alt i hop.)

Treningstid:
★ To timer med henholdsvis house og gøyal impro/koreografi.
★ Jeg hadde hverken tid eller energi til å komme meg til Bislett stadion eller treningssenter denne uken, så jeg lot kroppen få mini-ferie, og passet heller på å gå noen turer og ta trappene istedenfor heisen, for eksempel. Men nå har jeg skoleferie, så da er det tilbake på banen!

Opplevelser:
★ Traff hele sju tilfeldige venner og bekjente i løpet av 2–3 timer, sånn helt ut av det blå! Ipek og Ida utenfor Villa Paradiso der jeg satt og spiste lunsj, Jaffis-Atle på trikken, en annen tolk på t-banen, en som gikk noen klasser over meg på grunnskolen, enda en tolk til, og faren til en jeg gikk i klasse med på grunnskolen. Plutselig krympet Oslo til bygdstørrelse!
★ Forbauselsen da en kollega nevnte at hun hadde «hørt at [en jeg gikk på skole med for hundre år siden] er gravid.» Den småsjokkerte overraskelsen da jeg sendte melding til nevnte skolevenninne og fikk i svar at ja, det stemmer. Det er alltid et sjokk for meg når jeg får vite at venner eller bekjente venter/har fått barn, for det er liksom et helt annet liv, et helt annet kapittel, og så uforståelig for meg som ikke vil ha barn selv. Jeg klarer ikke forestille meg det, selv ikke etter å ha sett gravidbilder, gravide venner eller venner med mini-kopier i armene. Jeg trenger forresten flere (barnfrie) venner, nå som jeg ser nesten alle jeg kjenner forsvinne inn i ammetåken bortenfor horisonten.
★ Den siste praksisen på Vetland. Vi skulle ha visning for de andre barna på avdelingen, så vi var ganske spente på hvordan det kom til å gå. Elevene våre gjorde en helt fantastisk innsats og løftet det som egentlig bare skulle være en uformell visning til forestillingsnivå! Så stolt over hvor mye de har utviklet seg disse seks ukene med oss. Vi fikk blomster, en åpen invitasjon til å komme tilbake for å undervise senere og greier.

image

★ Da Siv sa at hun hadde fått seg kjæreste og overlot til meg å gjette hvem det var, med noen hint. Det er litt pinlig at det faktisk tok meg ti minutter å komme på hvem det var. Og da det gikk et lys opp for meg, var det et lite «OH MY GOSH! For realz?»-øyeblikk mens Siv nesten lo seg i hjel.

Besøk:
★ Veldig sent kveldsbesøk i den fine leiligheten til Pia, Caroline og kattene deres. Pia hadde lyst på fastelavnsboller, jeg hadde en ostekake å bli kvitt før jeg ville blitt nødt til å bytte ut hele garderoben.

Kos:
★ Sitte på Villa Paradiso for et kort, spontant, men koselig møte med Ipek.
★ Delta på SAFT (Sosial Akademisk Forening for Tegnspråkbrukere) hvor det var noen gamle kjente og mange nye ansikter. Mange blide og ivrige førsteårstolkestudenter! Tolkestudenter er alltid så nusselige.
★ Å være så oppslukt av en bok at jeg bare måtte ha med den overalt.
★ Feiring av vinterferie med jordbæriskrem.
★ Vegansk middag med Siv og Solveig på The Kashbash.

Innkjøp:
★ Tre bøker relatert til dans etter tips fra læreren jeg hadde i fagdidaktikk moderne. Disse bøkene kjøpte jeg på nett i januar, og omsider lå de i postkassen!

image

Nye matopplevelser/oppskrifter:
★ Jeg la til «matopplevelser» siden jeg spiser mat andre har laget oftere enn jeg lager noe nytt selv. En av ukens nye matopplevelser (teknisk sett drikkeopplevelse…) var den varme sjokoladen hos Villa Paradiso. Den hadde et italiensk navn, men jeg husker ikke på stående fot hva det var, men det var den beste koppen varm sjokolade jeg noensinne har smakt! Fyldig, full av smak, men ikke for søt.
★ Diplom-Is Premium Jordbær. Deilig, kremete konsistens og god smak.
★ Egenkomponert vegan-meze hos The Kashbash. Falafel og hummus og grønnsaker, oh my!
★ Ny, og avansert, kakeoppskrift! «Layered lemon cheesecake with brown sugar almond crust», det ble et velsmakende resultat:

image

Outfit:
★ Veldig lite treningstøy denne uken, faktisk.
★ Men var iført mine grønne hippie-bukser ganske mye av tiden jeg var hjemme. Digger de buksene.

TV-serie/Film:
★ Så noen episoder av Doctor Who.

Bok:
Unnskyld av Ida Hegazi Høyer.
★ Den andre boka i Dødslekene-serien.
★ Enda en bok som overbeviser meg om at vi alle trenger teknologi-detox og leve mer i virkeligheten.
★ Roman om en barnesoldat.

Omgivelser:
★ Villa Paradiso.
★ Cafe Sør, omgitt av viftende hender fra en diger flokk med tegnspråkbrukere.
★ The Kashbash.

Sang/Video/Bilde:
Rise like a phoenix av Conchita Wurst. Den danske tegnspråkversjonen, altså:

★ Salvador Dalís Le Cabinet anthropomorphique:

"Le cabinet anthropomorphique", Salvador Dalí (1936)