[Uke 43, kortfattet]

0

Mandag

 • Sov ut etter jobbhelgen og brukte dagen på å pusle rundt hjemme og koselese. Ah, frilanslivet!
 • Tilbrakte kvelden med et knippe av mine fremtidige naboer på dugnad. En av naboene og jeg sørget for at smijernet i trappa igjen skinner i all sin sorte glans.

Tirsdag

 • Klarte å stå opp ganske tidlig, og brukte den ekstra tiden på å varme opp kroppen og tøye ut stive lemmer.
 • Var på Rikshospitalet på CI-kontroll og etterpå deltok jeg i en studie om «hørsel, språk, kommunikasjon og livskvalitet hos personer som har fått cochleaimplantat som barn». Jeg fikk ordnet ny lyd på CI-apparatet, og deretter fikk hjernen min kjørt seg i forskjellige tester. Skikkelig grilleparty, som varte nesten tre timer, jeg var helt komatøs da jeg kom hjem. Føler jeg gjorde det veldig bra på de fleste testene, men lyttetesten strøk jeg kraftig på. Ikke lett å prøve å oppfatte tilfeldige setninger når man ikke har mulighet til å munnavlese den/de som leser setningene. På tide å gjenoppta lyttetrening, takk og pris for programmet «CI hva du hører»!

Onsdag

 • Sov ganske lenge, men mest fordi jeg hadde en veldig fin drøm der jeg fikk rundjult en person jeg misliker sterkt. Vi snakker biting, judogrep, slag og spark. Full Chuck Norris-pakke. Og motstanderen fikk ikke inn et eneste slag. Jeg var lykkelig som en musling hele dagen, så bra drøm var det.
 • Pakke i posten! Denne og denne! Bestilte dem for evigheter siden.
 • Tegnspråkkurs på kvelden, som ble rundet av med felles videotitting av blant annet den tegnspråktolkede versjonen av MGPjr-låten «Dilla på». Sjekk ut den på NRK Super!

Torsdag

 • Var på IKEA med moren min for å bestille kjøkkenbenk, men det viste seg at det beste er å vente til kjøkkenet er ferdig montert slik at det kan lages en mal med nøyaktige mål. Steinbenk har dessverre veldig lite rom for feilmålinger. Kjøpte et fiolett teppe til stuen, veldig spent på hvordan det vil passe inn!
 • Vogue og waacking på kvelden, som vanlig. Begynner å kunne waacking-koreografien i blinde, og det er jo skikkelig stas å klare å danse raskt-raskt uten å måtte følge med på de andre. Det eneste problemet jeg opplever, er at det er litt begrenset hvor kraftig hodesving jeg kan gjøre uten at CI-apparatet fyker av.

Fredag

 • Startet dagen med vindusvask, et gjøremål jeg har utsatt cirka helt siden jeg flyttet til Grünerløkka. Men nå er vinduene klare til å skinne nye leieboere i senk. Det føles faktisk som om jeg har fått helt ny utsikt, så skitne som vinduene var før jeg vasket dem.
 • Forøvrig en veldig rolig dag, jobbet stort sett med språkvask på en ungdomsroman. Har egentlig en ekstra uke, men prøver å bli ferdig til mandag slik at jeg kan starte rett på en annen, stor språkvask (den første i en dystopisk serie for ungdom) som skal leveres 9. nobember. Redaktøren spurte spesielt om å få moi som vasker for hun var fornøyd med det jeg gjorde sist. Stas å være ettertraktet!
 • Var i Folketeateret på kvelden og så Mary Poppins. Likte dansescenene veldig godt! Med ny og uvant lyd på CI-apparatet var det litt bob-bob å høre på dialogene, for alle hørtes liksom så sytete/hylende ut når de snakket. Men jeg sjekket synopsien for musikalen dagen etter, og da ble ting litt mer forståelige.

Lørdag

 • Hadde veldig søndagsfølelse hele dagen. Hadde det ikke vært for at jeg stusset over at ingen av klokkene var blitt stilt en time tilbake (klokken på mobilen og laptopen stilles automatisk, men ikke vekkerklokkene), hadde jeg fortsatt trodd denne dagen var søndag.
 • Med gråvær ute passet det perfekt med innedag fylt av lesing, språkvask, teateranmeldelseskriving og filmtitting.
 • Da jeg la meg, slet jeg med å få sove fordi det stinket tobakkrøyk ved senga mi takket være en eller annen idiotisk røykernabo som synes det er en fantastisk idé å røyke inne hver bidig kveld (siden sommer!). Heldigvis fant jeg en veldig smart løsning på problemet! Jeg skrev en melding i Google Translate, koblet til høytaler, skrudde volumet på maks og spilte av meldingen noen ganger. Det fungerte faktisk! Få håpe hin holder seg på matta frem til jeg flytter ut, så kan hin bare plage den neste leieboeren.

Søndag

 • Våknet av meg selv ganske tidlig og følte meg veldig motivert for å få ting gjort, så jeg ble ferdig med språkvasken og tok meg en tur til treningsstudioet før jeg dro til moren min på middag.
 • Fikk tegnet litt med niesen min, og enda mer på kvelden.