[Flytteforsetter]

2

Snart skal jeg flytte, snart skal jeg flytte, snart skal jeg flytte! Det er fremdeles ikke til å fatte at leiligheten nesten er innflyttingsklar, de siste ukene har det føltes som om hele livet mitt bare har stått på pause. Jeg har ikke oversikt over hvor mange millioner fliser eller kjøkkener jeg har sett på, eller hvor mange netter jeg har mistet nattesøvnen fordi jeg er en kontrollfrik som vil ha full styring over hvem som gjør hva i leiligheten (spesielt etter fadesen med piperøret*), eller hvor mye jeg gleder meg til å begynne å bære ned alle bøkene mine fra loftet og pakke dem ut for godt.

Følelsen av at livet mitt har stått på pause håper jeg vil gå over med en gang jeg kan begynne å gjøre noe nevenyttig. Bære ting, pakke ut, rydde, vaske og sånn. Det er litt sånn «hvis bare sånn og sånn skjer, så vil hele resten livet mitt bli perfekt». Og ja, jeg vet at det absolutt ikke er tilfelle. Men samtidig er det noe med tanken på at fra 1. desember har jeg en fast base. Jeg kan reise bort, lenge om jeg vil, men jeg vil alltid ha denne faste basen min å komme tilbake til. Ikke noe styr med å si opp en leiekontrakt, pakke ting, flytte og all jazzen. Mitt sted, mitt for evig og alltid. (Teknisk sett er det mammas leilighet, og jeg kommer ikke til å leve for evig, men detaljer altså…)

Og jeg kommer til å ha OPPVASKMASKIN. Det er det viktigste av alt. Livet mitt kommer til å bli tusen ganger bedre med oppvaskmaskin. En ting mindre å prokrastinere. Aldri mer bestige en Mount Everest av skitne tallerkener og bestikk. Hallelujah, blessed be Bosch.

Uansett, jeg tenkte jeg skulle liste opp noen av mine flytteforsetter, gode vaner jeg vil prøve min beste å iverksette i livet mitt i den nye leiligheten. Nesten som nyttårsforsetter, bare bedre.

 • Innføre gode daglige/ukentlige/månedlige rutiner for husarbeid: holde det relativt ryddig og pent til daglig; støvsuge, vaske toalett og bad, tørke støv og skifte sengetøy ukentlig; vaske kjøleskapet og ta backup av bilder ol. en gang i måneden.
 • Lage middagsplaner for kommende uke, med liste over hva jeg har av ingredienser og hva jeg trenger å kjøpe inn. Lage ordentlig mat og spise mer grønnsaker. (LETT! Jeg kommer til å ha oppvaskmaskin!)
 • Prioritere lesing, tegning og tøying fremfor internett.
 • Gå tur i Frognerparken eller Sognsvann.
 • Løpe på Bislett stadion.
 • Holde te- eller middagsselskap med gode venner iblant. Evt. holde spillekveld.
 • Fortsette med spareregimet mitt.
 • Fortsette med arkiveringsregimet mitt.
 • Unngå å ha ting jeg ikke trenger. (En lærdom jeg fikk etter å ha brukt hele våren og sommeren på å rydde etter mormor. Ting hoper seg fort opp når man bor på samme sted i 50+ år.)
 • Jobbe mer aktivt mot en karriere som danser/danselærer.

Ti punkter, tre av dem har jeg allerede på plass fra før. Vi får se hvordan det går.

*) Pipefadesen: Lang historie, moralen er at man alltid bør dobbeltsjekke og trippelsjekke. Ovnen i stuen var på verksted for restaureringsarbeid. Et pipefirma var innom alle leilighetene i bygården for å fornye alle piperørene. Den ikke-norskspråklige arbeideren derfra ringte moren min i et stresset øyeblikk og jeg vet ikke hva som egentlig ble sagt, men plutselig var hullet til piperøret tettet fullstendig igjen, ikke plugget igjen for fremtidig tilkobling av ovnen. Helt ubrukelig. Facepalm. Og plutselig hadde arbeiderne fra entreprenørfirmaet lagt gipsplater over hele brannveggen og malt over. Dobbel-facepalm. Etter mye frem og tilbake ble en norskspråklig arbeider fra pipefirmaet sendt for å lage nytt hull til pipeløpet, og han ga beskjed om at gipsplatene måtte fjernes på grunn av brannsikkerheten. Det siste jeg har fått med meg, er at mesteparten av brannveggen er avdekket, bortsett fra den delen som omgir selve piperøret og det er fortsatt gulvliste på den ene siden. Så nå er jeg veldig kontrollfrik for å være sikker på at det ikke blir mer tull i Sagaen om det tildekkede piperøret.

2 kommentarer til “[Flytteforsetter]

 1. Herregudherregud, jeg misunner deg at du skal flytte.
  Inviter meg på spillekveld! Og si fra hvis du trenger turkamerat ;)

Comments are closed.