[Uke 39, New York-edition del 1]

0

Mandag

 • Var ute på Sørenga sjøbad for første gang noensinne med Silje, som ønsket seg en fotoshoot. Vi fikk tatt over 300 bilder på en knappe time.
 • På veien tilbake fra Sørenga dukket det plutselig opp et kjent fjes i vinduet til Operaens systue; Henrik! Fikk også vinket til meg May-Lis, og hadde en hyggelig prat gjennom vinduet med begge to. Tegnspråk, ftw.
 • Brukte resten av dagen på en skjønn blanding av effektivitet, daffing og surfing. Etter å ha brukt så mye tid på mormors leilighet i sommer føler jeg meg så tiltaksløs nå som jeg ikke har noe konkret, fysisk arbeid å gjennomføre, med umiddelbare, synlige resultater. Får prøve å henge litt mindre på internett, aktivisere meg selv mer og satse på at følelsen snart går over.

Tirsdag

 • Startet dagen med et møte hos HTH i Alnabru, der jeg fikk snakke med en hyggelig og veldig lettforståelig interiørselger, som tegnet kjøkken for meg på 1-2-3. Så vent som jeg er til hvordan mormors kjøkken har sett ut i en evighet, føltes det rart å se en helt annerledes kjøkkenløsning. Det føltes nesten som om noe skurret, men prosjektleder bekreftet at alt er i sin skjønneste orden, både med målene og plassering av skap og hvitevarer. Her er i alle fall et bilde av kjøkkenet i fugleperspektiv:

 • Fikk unna litt forberedelser til NYC-tur, tegnspråkkurs og korrektur i løpet av dagen/kvelden. Kunne egentlig gjort mye mer, men satset at tidspresset på onsdag vil gjøre meg supereffektiv!

Onsdag

 • Fikk med meg ukens foreløpig eneste danseklasse, jazz med Tine.
 • Fikk endelig ut fingeren når det gjaldt å filme kladd til tegnspråkmusikkvideoen, slik at regissøren kan se litt hvordan det blir. Filmet også en annen oversettelse for Jens Martin som vil bruke bevegelser fra norsk tegnspråk til sangen «Waltz me to the grave.
 • Lærte noe veldig nyttig på ettermiddagen: Ikke ta buss til Carl Berner i rushtiden. Jeg ble nesten 15 minutter forsinket til tegnspråkkurset. Dårlig gjort at læreren kommer sent.
 • Brukte kvelden på å måle litt i leiligheten, dille rundt hjemme, rydde og pakke kofferten.

Torsdag

 • Sov bare to timer før det var opp og hopp for å komme seg til flyplassen. Veldig lurt å droppe en god natts søvn før man skal sitte på fly i timevis. Not. Det fører bare til ukledelig sikling og kink i nakken.
 • Dagens trim: kappgang gjennom Kastrup flyplass fordi jeg trodde jeg hadde dårlig tid, men så ble vi bare sittende og vente i en liten evighet.
 • Lang flytur og veldig dårlig med undertekst på underholdningen ombord, dvs. ingen undertekst. Heldigvis hadde jeg med meg to bøker og tegnesaker.
 • Kom meg greit gjennom passkontrollen og fant kofferten på den andre siden av flyturen. Deretter brukte jeg tid på å lete meg frem til flytoget, komme meg til Penn Station, finne billettautomat for ukeskort, ta undergrunnen til Fulton St. der jeg lånte mobilen av en snill fremmed slik at jeg kunne sende en melding til AR om at jeg var på vei til Brooklyn. Kom meg på ny bane og gikk av i Myrtle Ave., bare for å oppdage at det faktisk finnes to forskjellige Myrtle Ave-holdeplasser og jeg befant meg på feil holdeplass. Lang spasertur, ny bane, enda lengre spasertur, og endelig kom jeg frem, varm og svett. Hyggelig gjensyn med min tidligere romkamerat fra sist gang! Og jeg fikk hilst på Kimchee, katten hennes, som var skeptisk til meg mesteparten av tiden jeg befant meg i leiligheten.

Fredag

 • Våknet av meg selv i 6-tiden. Det beste med å reise til USA er at jeg blir A-menneske. Men bare i en uke da…
 • Dro til Union Square og stakk innom bl.a. Whole Foods (elsk-elsk-elsk-elsk!), Strand Books (som har bøker nok til at alle hyllene er nesten 29 kilometer til sammen) og Barnes & Nobles. Kjøpte blant annet 642 tiny things to draw, en portabel, oppladbar leselampe, en bokstøtte og vann med kirsebærsmak. Kirsebærsmak, ftw.
 • Man kan ikke være danser i New York uten å være med på danseklasser, så jeg dro til Peridance og meldte meg på contemporary med Jana Hicks. Koselig gjensyn! Hun kjente igjen meg fra Proda i Oslo og tidligere NYC-opphold, og etter timen sa hun «You are dancing GREAT!» Må prøve å få med meg klassen hennes neste onsdag.
 • Da jeg hadde skiftet til vanlige klær, spaserte jeg til Michaels, den amerikanske versjonen av hobbybutikken Panduro, bare hundretusen ganger større, og kjøpte en metallboks med Farber-Castell blyanter og tusjer. Fordi man alltid tegner bedre hvis man har nye tegnesaker, sjø.

 • Tok meg en matpause på Chipotle. Vegetarisk burrito, elsk-elsk-elsk. Visste dere at det er billigere å spise en Chipotle-burrito hver dag i 94 år enn det er å oppdra en unge i 18 år. Burrito, ftw.
 • Kvelden ble tilbrakt på 7-11 ved Flatiron-bygget på ASL-meetup. Veldig fint å få brukt amerikansk tegnspråk igjen, selv om jeg måtte spørre om forskjellige tegn flere ganger. Vi diskuterte bl.a. likheter og forskjeller mellom USA og Norge når det gjelder tolketjeneste for døve, helsetjenester, politikk osv… Shepard og jeg håper begge at Bernie Sanders blir den neste presidenten for USA.
 • På hjemveien skjedde dette: [This is so random]

Lørdag

 • Tilbrakte formiddagen i Chinatown. Fant en vegetarisk dim sum-restaurant der jeg bestilte buddhistnudelsuppe, munkedumpling og vårrull uten å egentlig vite hva jeg kom til å få. Vårrullene var deilige, munkedumplingene helt ok og suppen var litt god og fylt med masse sopp og pak choi. De hadde forresten også… dampet enhjørning??

 • Var med på to danseklasser, contemporary med Eliasberg (gjensynsglede!) og hip hop med Jack Gills, som også gikk på Bårdar. Begge ble glade for å se meg, kanskje spesielt Jack, det er jo ikke akkurat hverdagskost at en tidligere skolekamerat plutselig dukker opp i en storby på den andre siden av Atlanteren.
 • Stakk innom Strand bokhandel igjen og denne gangen kjøpte jeg Furiously happy av Jenny Lawson (signert førsteutgave, wohoo!) og Mary Poppins av P.L. Travers, henholdsvis fordi jeg følger Lawsons blogg og fordi jeg fikk lyst til å lese boka etter at jeg så filmen Saving Mr. Banks.

 • Stakk innom den store matbutikken rett ved der AR og jeg bodde forrige gang jeg var i NY. Det er alltid utrolig spennende å oppsøke matbutikker i USA, for de har så mye interessant som vi ikke har i Norge. Jeg er ikke vanlig turist, jeg er matturist.

Søndag

 • Den store daffedagen. Dagen startet rolig med dilling i leiligheten i noen timer før jeg dro til Central Park for litt piknik med boken jeg holder på med for tiden (We need to talk about Kevin, Lionel Shiver). På veien stakk jeg innom Whole Foods og forsynte meg av salatbaren. Hvis det er én ting jeg gjerne skulle tatt med meg hjem, er det den superfantastiske salatbaren.
 • Fant meg en fin-fin plass i parken og nøt dagens fangst før jeg, god og mett, fokuserte på boken min, bare avbrutt av litt kakespising (det var ikke bare salatbaren jeg forsynte meg av. De har kake også. Limoncello, tiramisu og bløtkake, oh my!)

 • Etterpå fikk jeg lyst til å sjekke ut noe veldig interessant; nemlig den nedlagte undergrunnsstasjonen City Hall! Jeg fikk surret meg om bord på riktig bane (linje 6 mot Brooklyn Bridge) og da alle andre gikk av der, ble jeg sittende. Dessverre var stasjonen mørklagt, så jeg fikk ikke sett så mye av dette:

 • Gikk innom Barnes & Noble på Union Square IGJEN, bare for å sitte på kafeen med en kopp te og lese videre. Tegnet litt gjorde jeg også. Etterpå tuslet jeg rundt og tittet på bøkene som er på salg. Mye fristende, men jeg klarte å styre unna impulskjøp. For denne gangen, i hvert fall.
 • Tittet på blodmånen. Sol- og måneformørkelse, samt meteorstorm, på under et år, ikke verst!