[Uke 30, kortfattet]

2

Hendelser:
★ Jeg fant ut at en av de utallige lysestakene fra mormors kjeller, en artig sak med ugle på, var fra viktoriatiden. Det blir liksom en helt annen dimensjon over ting når de ikke bare har tilhørt mormor, men oldeforeldre, og kanskje til og med tipp-oldeforeldre. Gjett om denne skal pusses og få stå i en hylle i all sin viktorianske prakt.

★ På vei til biblioteket både tirsdag og onsdag så jeg en fyr som luftet en aldeles skjønn valp av typen australsk gjeterhund. Jeg fikk lov til å klappe den. Skikkelig «It is so fluffy I’m gonna die!»-øyeblikk.

★ Jeg skulle sende en ganske stor og litt tung (8.5 kilo) pakke i posten. Først bar jeg pakken ned til postkontoret og trakk kølapp. Da det bare var ett nummer igjen før min tur, gikk det plutselig opp for meg at jeg hadde glemt å ta med lommeboka… Rykk tilbake til Start med pakken, finne lommeboka og gjenta. Armene skalv resten av dagen, men i det minste fikk jeg sendt pakken av gårde.
★ Dagen etter drasset jeg med meg en litt tung lampe hele veien til Blomqvist nettauksjon i Lysaker, bare for å oppdage at de har sommerstengt til 3. august.
★ Bestemte meg for å like godt gi bort mormors vaskemaskin og antikke mikrobølgeovn (ikke så antikk, den er like gammel som meg) på Finn.no. Men så åpnet jeg lokket på førstnevnte og bare «Eeeh… Kanskje vi like godt skal kjøre denne til Isi?» I det minste luktet det overraskende godt av vaskemaskinen, til tross for at den ikke hadde vært i bruk på minst ett år.
★ Kunne endelig erklære mini-loppemarkedet for avsluttet. Neste uke begynner neste fase!

Omgivelser:
★ Gjett tre ganger… Mormors leilighet. Bare litt lei nå, altså.

Antrekk:
★ Eller «drømmeantrekk», siden dette ikke er noe jeg har iført meg. Visste dere at det finnes ganske mange mennesker som har som hobby å sy tidsriktige antrekk fra viktoriatiden og andre historiske epoker? De bruker sykt mye tid på sømanalyse for å sette sammen en kjole, og ikke bare syr de kjoler, men bygger opp et fullstendig gjennomført antrekk med undertøy, korsett, mamelukker, silkestrømper og så videre. Noen av dem er til og med så hendige at de syr egne sko. Bare sjekk ut denne bloggen: The Aristocrat.
★ Mens vi snakker om drømmeantrekk: Jeg forvillet meg inn på nettsider som ModCloth og Collectif. Gjett hvem som nå har veldig lyst til å lære å sy egne klær?

Trening:
★ Tur-retur-tur postkontoret med åtte kilo innpakket teservise.
★ 6xopp-ned loftet med ting og tang.
★ Tok meg hele tre sykkelturer på én dag: Majorstua-Bjørnsletta, Hauger-mammas leilighet, mammas leilighet-Majorstua. Litt over 25 kilometer til sammen.
★ Et par løperunder på tredemøller og styrkeøkter.

Innkjøp:
★ Kjøpte boken 642 things to draw etter å ha blitt påvirket av en venninne som kjøpte denne og fantasien min som løp løpsk. Jeg har jo lyst til å bli flinkere til å tegne, så jeg er liksom på konstant jakt etter «den perfekte boken». Jeg tror det er denne.

Nye oppskrifter/matopplevelser:
★ Testet ut en overpriset vegetarburger fra helsekostbutikken. Helt ok.
★ Smørdampet kinakål. Så mye bedre enn å spise den rå som salat.
★ Jeg prøvde ut denne oppskriften, minus guacamole og chilimajonese fordi jeg var lat. Selve halloumiburgeren smakte ganske godt, så neste gang skal jeg absolutt ta meg til til å fikse tilbehør også!

Kultur:
★ Jeg har kanskje nevnt et par ganger at jeg skal se Spring Awakening i New York til høst? Her om dagen fant jeg ut at ingen mindre enn den Oscar-vinnende skuespillerinnen Marlee Matlin skal ha to roller i stykket! Og Michael, en av folka jeg traff da jeg var i New York i 2012, skaffet seg billetter rett ved meg! Dette blir bare bedre og bedre!
★ Denne artikkelen er mer relatert til vitenskap enn kultur, men utrolig interessant å lese uansett! «Where are all the aliens?»

2 kommentarer til “[Uke 30, kortfattet]

Comments are closed.