[Uke 3 og 4, 2015]

4

Jeg er blitt inspirert av Skoboksen til å skrive ukeoppsummeringer. (Pst! Gå og følg henne, hun samler på giraffer og tok sølv i VM i karate!) Da jeg først begynte å skrive nettbasert dagbok, var det akkurat dét; en dagbok. Fordelen med en dagbok er at man husker bedre hva man har gjort opp gjennom årene. Og hvis du husker hva du har gjort, kan det bli litt lettere å finne et alibi hvis du noen gang er så uheldig at du kommer opp som mistenkt i en drapssak. «Hvor var jeg natt til 19. juni? Et øyeblikk, la meg sjekke dagboka mi. Skal vi se… Der, jeg var på Kvinnekvelden i Rockefeller med noen venner.» Just sayin’. Uansett, poenget mitt er at det er fint å ta vare på minner. Man trenger ikke ta vare på hvert eneste minne (du trenger virkelig ikke den kvitteringen for oljeskift fra bilverkstedet fra 90-tallet), men de viktigste. Jeg vet at folk fort ville blitt lei av meg hvis jeg hadde postet hverdagslige innlegg hver bidig dag, så da er ukeoppsummeringer bedre. Skoboksen har en liste med punkter som oppsummerer uken hennes på en fin og kjapp måte, så det kan hende at jeg etter hvert går over til noe liknende hvis jeg blir lei av å kverne ut statiske oppramsinger.

Uke 3
Den andre hverdagsuken. Ettersom jeg ikke bestemte meg før nå å skrive ukeoppsummeringer, sier det seg selv at jeg ikke husker alt jeg gjorde den uken. Jeg deltok på TRE – 3 – ballettklasser på Proda, og jeg klarte å gjennomføre alle klassene! Et tydelig tegn på at kroppen min endelig er på bedringens vei etter Året Med Stoffskifteproblemer Og Hyperaktivt Hjerte. Jeg løp på Bislett stadion tre ganger, og meldte meg spontant på Wings For Life World Run. Så i mai skal jeg altså til Stavanger for å løpe så langt jeg bare klarer simultant med tusenvis av andre løpere over hele verden. Jeg satser på rundt 10 kilometer. Bor du i Stavanger? Kom og hei på meg!

Det var skole og praksis, business as usual. Ble ferdig med en korrektur klokken 2 om natten, bare ti timer før jeg skulle levere på torsdag, og fikk med meg en ny korrektur, en ganske bra fantastisk ungdomsbok. (Ja, jeg skal gi dere beskjed når den kommer ut!)

Fredag kveld var jeg på impulsiv kinotur for å se den tredje The Hunger Games-filmen. Jeg husker ikke sist gang jeg var på kino, og så vant som jeg er blitt med Netflix, pauseknapp og brus, ble det til at jeg måtte smyge meg ut av raden og salen mot slutten av filmen for å kvitte meg med en halvliter brus, deretter smyge meg tilbake til plassen min. Til dere på rad 5 i sal 4 på Colosseum kino: Beklager forstyrrelsen. Jeg lover ved alt jeg holder hellig at jeg ikke skal drikke brus på kino igjen noensinne. (PS: Hva skjedde etter at Katniss løp ut av tilfluktsrommet for å finne Prim og katten?)

Lørdag ettermiddag/kveld var jeg på Kattehuset, og der fikk jeg hyggelig besøk av et nytt bekjentskap. Natt til lørdag satt jeg i sofaen med Game Boy og spillet Wario Land 4 og spilte til tommelen ble sår. Som dere skjønner, kan jeg virkelig dette med å prioritere hva jeg bruker tiden min til. Søndag ble en rolig dag med rydding, vasking av tøy og korrektur før jeg tok en indisk middag på New Anarkali med nevnte bekjentskap.

Uke 4, mandag
Ganske lang og trettende dag med hele sju timer på skolen, fire av dem forberedelse til praksis dagen etter. Det var veldig fristende å bare daffe i sofaen resten av dagen, men etter en kraftig middag og korrekturlesing kom jeg meg avgårde til Bislett for litt jogging.

Tirsdag
Rolig start med ballettklasse på Proda. Han som underviser i ballett denne (og forrige) uke er en av mine favoritter på Proda, for øvelsene hans er akkurat passe utfordrende og det er maksimal mestringsfølelse gjennom hele klassen. Helt perfekt opptrening etter en slapp høst!

Jeg var innom fastlegen for en kjapp blodprøve før det bar avgårde til Vetland for praksis. Læreren vår var på observasjonsbesøk, og etterpå grillet hun oss litt i pedagogisk teori fra høsten. Konklusjon: Vi trenger å lese pensum på nytt. Damn you, juleferie og kortidshukommelse! Men det var en nyttig opplevelse, vi fikk mye positiv og konstruktiv tilbakemelding på undervisningen, opplegget og måten vi jobber på.

Onsdag
På grunn av sykdom ble dagens første forelesning avlyst, og hvor finner man Anne-Line da? På Proda! Åh, det er så deilig å danse masse igjen! Svett, støl og skjelven etter klassen skyndet jeg meg til sentrum for å levere korrekturen på den fantastiske ungdomsboken før det var undervisningslab på skolen. Dagens «lærer» var Ana, som lærte oss å danse to rumenske folkedans, Hora og Zorba, og sigøynerdans. Hver gang jeg har sett filmer som inneholdt scener fra jødiske eller greske bryllupsfester, har jeg alltid fått kjempelyst til å lære sånn dans. Nå kan jeg bare hive meg på hvis jeg blir invitert til et slikt bryllup en gang! Hopp-cha-cha-cha!

Planen var egentlig å dra rett til Bislett for en halvtimes intervall-løping, men jeg var såpass sliten og mør i ryggen at jeg bare måtte dra hjem for å slumre litt på spikermatta mi. Etter hvert våknet jeg og tilbrakte kvelden i hyggelig selskap på Kafé Liebling og i Mathallen. (Har dere noensinne smakt sitronmarengspaien fra Hello Good Pie? Ikke? Gå og kjøp en pai!  Den er nydelig.)

Torsdag
Dagen startet med det sedvanlige «Grmf, det er for tidlig for forelesninger» på vei til skolen. Vi studentene satt og skravlet til langt over ni før vi tenkte at det var noe muffens. Det endte med at timen ble avlyst, sånn plutselig. Jeg benyttet meg av muligheten til å svippe innom Bislett for å ta igjen gårsdagens løping, deretter Fitness24seven for en kjapp styrkeøkt. Dere aner ikke hvor deilig det er å endelig finne tilbake til treningsgleden og føle at kroppen blir mer utholdende, sterkere. Fortsetter dette i samme spor utover våren, er det bare å kjøre på med dansekompani i England. (Håper jeg!)

Etter lunsj var det fagdidaktikk i moderne. Jeg hadde forberedt en kort oppvarmingssekvens som vi analyserte bit for bit. Litt flisespikkeri, men også utrolig lærerikt og nyttig. Jeg fikk mange ideer til hva jeg vil bruke til undervisningen når jeg skal ha praksis i VGS etter vinterferien. Gleder meg!

Fredag
Jeg forsov meg nesten til ballettklassen da jeg bare skulle slumre litt til etter å ha slått av alt av alarmer. Våknet såpass sent at jeg ble liggende et øyeblikk og vurdere frem og tilbake med kroppen og hjernen om jeg skulle gjøre et forsøk på å hive i meg frokost og rekke klassen. Til slutt ble vi enige om at det var verdt et forsøk, spesielt siden jeg ikke vet når jeg får sjansen til å danse neste gang. Så jeg kom meg på Proda og danset til beina ble litt gelé.

I lunsjen stakk jeg innom biblioteket og hentet fem bøker, tre av dem fant jeg tilfeldigvis da jeg prøvde å finne bøker som passer til kriteriene i denne 52 Books Reading Challenge, så jeg er spent på å lese dem!

Vi skulle egentlig ha undervisningslab på skolen, men isteden fikk vi tre timer med vitenskapsteori og danning. Vi merket alle at det nærmet seg helg, men kom oss gjennom med noen nye knagger. Det fristet veldig å dra rett hjem, men jeg inngikk et kompromiss med kroppen og tok en løpetur på tredemølle på skolen istedenfor å dra til Bislett stadion. Jeg har et løpeskjema å følge nå for tiden, men når jeg har fullført det, skal jeg redusere løpingen til 2–3 ganger i uken. I hvert fall så lenge jeg har skole hver dag. Det var uansett ekstra deilig å kunne legge seg nydusjet ned på sofaen da jeg kom hjem, og kose meg med en etterlengtet snacks!

image

Da jeg var i LA sist vår, ble jeg introdusert for Trader Joe’s veldig spesielle nori-snack. Det er ristet sjøgress, sånn type som brukes i sushi. Smaken er litt sær, men jeg liker den veldig godt. Så gleden var stor da jeg tilfeldigvis fant nori-snack i butikkhylla her i lille Oslo!

Lørdag
Rolig morgen med rydding og pusling, 50 minutters gå-/miniløpetur på Bislett stadion (så jeg kan bruke morgendagen på å ikke gjøre noe nyttig), en liten treningsrunde. Nå skal jeg straks begynne å lage vegetarsushi med avokado, egg og mango, så er det besøk og film!

Søndag
Denne dagen har ikke vært ennå, men søndagene mine ser stort sett slik ut: våkne av meg selv, lage ordentlig frokost, slappe av, middag hos moren min, rolig kveld.

God helg!

4 kommentarer til “[Uke 3 og 4, 2015]

  1. Takk for lenke og anbefaling!

    Høres hektisk ut! Bra jobba! Haha, dansing og løping er kanskje noe av det jeg føler meg dårligst på, så det frister ikke å kopiere opplegget ditt.

    Må faktisk komme meg til Mathallen snart, har tenkt på det lenge!

    Erger meg alltid over at jeg bruker så lang tid på dopingkontroller, men et treigt system er en fordel på kino i det minste. Aldri noe problem å drikke brus i hvert fall.

    1. Værsågod og takk! Ja, du burde komme deg dit snart, og hvis du liker friske søtsaker, må du sjekke ut sitronmarengspaien hos Hello Good Pie, den er intet mindre enn fantastisk.

  2. Stilig, jeg skriver også månedslogg og har gjort det en stund etter at jeg begynte frilans og fikk foretak. Har i 2015 begynt med ukesoppsummeringer også. Anbefaler det veldig å se gjennom gamle månedslogger over det man fikk til, opplevde og fikk gjort . Plutselig er motivasjonen tilbake igjen! :)

Comments are closed.