[Squat it!]

2

Når jeg endelig finner en variant av knebøy jeg faktisk har sansen for, er det litt dumt å oppdage at det gir meg så kompakte lårmuskler at det blir omtrent umulig å løfte benet høyere enn 90 grader når jeg gjør développé.

Min variant av squat går ut på å stå på to benker mens jeg holder i en 8 kilos kettlebell. Først går jeg ned i knebøy-stilling med armene mellom beina. Når jeg går opp i stående stilling, løfter jeg kettlebell. På denne måten trener jeg både lår, rumpe, øvre del av ryggen og skuldrene i én øvelse. Jeg er fan av øvelser der man trener flere enn én muskelgruppe på samme tid.

Jeg får fortsette med denne formen for knebøy en stund til, og kanskje legge til développé til styrketreningsprogrammet mitt, slik at jeg kan se om det blir bedre eller fortsetter å være like tungt.

2 kommentarer til “[Squat it!]

  1. Jeg er veldig stiv i anklene, så jeg klarer ikke å gå ned på huk uten å løfte hælene fra gulvet. Derfor synes jeg det ganske ubehagelig å gjøre knebøy med mindre jeg får bruke planke under hælene. Det er en øvelse jeg er ganske sterk i uten å ha gjort det noe særlig – karaten har sørget for det.

    Lykke til med styrketreningen! Det er kanskje bare uvant, slik at det blir bedre etterhvert.

    (Jeg får litt vondt i lysken av se på ballett-klippet forresten. x))

    1. Jeg tror de færreste av oss i voksen alder er i stand til å gå ned i huk og fortsatt ha føttene flatt mot gulvet. Jeg klarer det bare hvis jeg sitter slik at jeg har skuldrene mellom knærne :p

Comments are closed.