[Smakebit på søndag – Pay it forward]

5

«I’ll write it out for you, exactly as I did for the class. It’s very simple.» And he did.
THINK OF AN IDEA FOR WORLD CHANGE, AND PUT IT INTO ACTION.

De fleste kjenner sikkert til filmen Pay it forward med bl.a. Kevin Spacey, Helen Hunt og Haley Joel Osment. Det sies at bøker ofte er bedre enn filmene som er basert på dem, og det stemmer sikkert i dette tilfelle også. Boken er skrevet av Catherine Ryan Hyde og handler om den 12 år gamle skoleeleven Trevor som får en spesiell oppgave av samfunnsfagslæreren sin: Finn en idé som kan forandre verden, og gjennomfør det. Trevors idé går kort sagt ut på at når noen gjør deg en tjeneste, skal du gjengjelde ved å gjøre en annen en tjeneste. Denne enkle ideen får store ringvirkninger for hele samfunnet.

Andre smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

5 kommentarer til “[Smakebit på søndag – Pay it forward]

  1. Tusen takk for smakebiten. Jeg har ikke sett filmen, ei heller lest boken men har hørt om begge. Jeg husker en engelsk bokblogg jeg fulgte ga bort bøker hver måned(som hun selv hadde fått) inspirert av denne boken :)

  2. Fin smakebit:) Jeg har ikke sett filmen eller lest boka:) Men boka virker veldig spennende:) Den må jeg legge til i ønskelista mi:)

    1. Ja, boka er interessant. I tillegg er den skrevet slik at vi følger handlingen fra de forskjellige karakternes perspektiv, og det er jo alltid spennende å se samme sak fra flere sider :)

Comments are closed.