[Smakebit på søndag – Anna Karenina]

19

Nå hadde han en følelse som lignet den et menneske ville ha som rolig går på en bro over en avgrunn og så plutselig oppdager at broen er borte og at det syder og hvirvler nedenunder. Denne hvirvelen var livet selv, broen det kunstige livet Aleksej Aleksandrovitsj hadde levet.

Jeg hadde ikke særlig høye forventninger til Anna Karenina da jeg begynte å lese romanen, for jeg har brent meg på langdryg russisk litteratur før, men denne viste seg å være ganske fascinerende og selv om alle detaljene skildres til minste støvfnugg, er språket så godt at det er en fryd å lese om støvfnugget.

Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

PS: Hvis du er teaterinteressert, har jeg en teaser til Sjalusi i dette innlegget, samt en konkurranse der en heldig vinner får to billetter til stykket. Konkurransen avsluttes i kveld, så løp og delta!

19 kommentarer til “[Smakebit på søndag – Anna Karenina]

  1. Denne har jeg liggende og skulle så absolutt ha begynt på den etter hvert, før jeg eventuelt ser filmen. Tusen takk for smakebiten og ha en fin søndag :-)

  2. Jeg likte utdraget. Må innrømme at jeg fortsatt har til gode å lese russisk litteratur, men jeg kommer sikkert til å få gjort noe med det en eller annen gang. Ha en fin dag!

  3. Skremte meg selv litt med denne da jeg leste den i femtenårs-alderen, men så filmen i fjor, og likte den godt. God klassiker og godt boktips.

  4. Denne har jeg tenkt mange ganger at jeg skulle lese, men det har ikke blitt noe av. Takk for påminnelsen. Ha en fin søndag!

  5. Jeg har lest Anna Karenia for mange år siden, så det er ikke mye jeg husker av den nå. Jeg husker jeg var veldig fascinert av den, så noe må det ha vært der jeg likte :-) Ønsker deg en riktig fin søndag!

Comments are closed.