[Smakebit på søndag – The Shining]

16

"The Shining", Stephen King

The door would not open, would not, would not, would not.
And then the voice of Dick Hallorann came to him, so sudden and unexpected, so calm, that his locked vocal cords opened and he began to cry weakley – not with fear but with blessed relief.
(I don’t think they can hurt you … they’re like pictures in a book … close your eyes and they’ll be gone.)
His eyelids snapped down. His hands curled into balls. His shoulders hunched with the effort of his concentration:
(Nothing there nothing there not there at all NOTHING THERE THERE IS NOTHING!)

Utdraget over er fra Stephen Kings The Shining. Da jeg var 16 år, kjøpte jeg denne boken, og fra begynnelse til slutt brukte jeg rundt fire–fem år. Det sier mye om hvor lite flink jeg var til å lese på engelsk før i tiden. Denne gangen har jeg nesten rast gjennom sidene, til tider meg høy puls og store øyne og gåsehud, fordi nå kan jeg fokusere på innholdet istedenfor å halte meg gjennom det ene engelske ordet etter det andre. Ah, utvikling er en fantastisk ting!

Jeg har ikke for vane å sette meg mål om hvor mange bøker jeg skal lese i løpet av et år (jeg bare leser så mye som mulig, og det er en del), men i år har jeg et mål om å komme meg gjennom forfatterskapet til min favorittforfatter, Stephen King. Helst i kronologisk rekkefølge. Og helst mest mulig på engelsk. Jeg hadde satset på å få gjennomført dette målet ved hjelp av biblioteket, men biblioteket har veldig få av de tidligere King-utgivelsene på engelsk. Sukk. Bra jeg skal til USA i løpet av våren, jeg blir visst nødt til å bedrive litt seriøs bokshopping om jeg skal komme meg i mål.

Flere litterære smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

16 kommentarer til “[Smakebit på søndag – The Shining]

  1. Jeg har en del bøker av Stephen King på leselisten, men ikke denne. Skjønner ikke hvorfor, for filmen er jo knallbra :)

  2. Har ikke lest boken men sett filmen flere ganger, skulle nok gjerne likt å lese boken også etter hvert. Tusen takk for smakebiten og ha en fin søndag!

  3. Stephen King är en av mina favoritförfattare. Tänkte faktiskt läsa om The Shining innan jag läser uppföljaren Doctor Sleep. Får ta tag i det snarast… :)

  4. Å komme seg gjennom forfattereskapet til Stephen King var et meget ambisiøst mål! Mannen har skrevet ganske så mange hyllemetre :-D (Jeg har tre av dem!) Når det er sagt så betyr det at du skal lese mine favorittbøker, nemlig serien Det mørke tårn og da har du noe å gleder deg til! King startet på denne serien da han var 19, la den så bort, for så å fullføre for to år siden. Tilsammen har det blitt syv bøker som ikke inneholder Kings vanlige grøss, men istedenfor en fin blanding av sjangre. Jeg fikk tegneseriene som er basert på bøkene (de ti første av dem) til jul i fjor og storkoser meg med også å ha bilder til historien :-D (Som du ser kan jeg skrive i det uendelige om disse fantastiske bøkene :-D) Ønsker deg en fin søndag!

    1. Jeg har allerede lest Det mørke tårn-serien, og gleder meg til å begynne på nytt! Det gikk nokså lang tid mellom hver bok, så denne gangen får jeg lese alle i serien sammenhengende :)

  5. Inget dåligt mål. Jag har följt King i drygt 30 år nu och har 59 av hans romaner. Det är långt ifrån alla… The Shining är en av hans mest otäcka böcker :)

  6. Stephen King var en favoritförfattare när jag var yngre, så jag blir alltid lite nostalgisk när jag ser hans namn. Funderar ibland på att läsa något av honom och se vad jag tycker om hans böcker nu, men är lite rädd för det, Ifall jag inte skulle gilla dem…tack för smakbiten :)

  7. Spennende utdrag. Har selv bare lest én bok av Stephen King så langt og det er «On Writing», men med tid og stunder har jeg mål om å få lest mer av ham tenker jeg.

  8. Elsker Stephen King, så likte virkelig målsettingen din om å lese så mange bøker av han. Selv har jeg ikke lest så alt for mye av han, men det jeg har lest har jeg elsket. Som Astridterese har lest, så holder jeg på med Det mørke tårn serien, jeg har lest 3 av 7 bøker. Og det har jeg brukt bortimot to år på, hehe, så det går ikke raskt i svingene. Men de er veldig underholdende. Har planer å lese Under the dome også etterhvert, det er jo en stor murstein og på engelsk. Kommer nok å bruke to år bare på den, hehe. Elsker også filmene av bøkene hans, mye forskjellig, men underholdende og litt skremmende. Kos deg med boken!:)

Comments are closed.