[Smakebit på søndag – The Collected Stories of Lydia Davis]

8

"The Collected Stories of Lydia Davis", Penguin Books (Bilde fra us.macmillan.com)

Heart weeps.
Head tries to help heart.
Head tells heart how it is, again:
You will lose the ones you love. They will all go. But even the earth will go, someday.
Heart feels better, then.
But the words of head do not remain long in the ears of heart.
Heart is so new to this.
I want them back, says heart.
Head is all heart has.
Help, head. Help heart.

Lydia Davis fikk Booker-pris for superkorte noveller, leste jeg i Aftenposten. Og vips, hadde jeg reservert The Collected Stories of Lydia Davis, som består av de fire novellesamlingene hun tidligere har gutt ut. Jeg forelsket meg i skrivestilen og hennes lek med ord. Det er tydelig at Davis bruker mye tid på å observere mennesker og fundere over hvem, hva, hvorfor når hun skriver historiene sine, for selv om innholdet er velkjent, er det skildret på måter som gjør det nytt og uventet, føler jeg. Dagens smakebit er novellen Head, Heart, som ble publisert i novellesamlingen Varities of Disturbance i 2007.

Flere smakebiter finnes hos Flukten fra virkeligheten.

8 kommentarer til “[Smakebit på søndag – The Collected Stories of Lydia Davis]

  1. Lydia Davis er en av de forfatterne jeg ofte legger merke til på biblioteket og så tar jeg opp en bok, blar litt i den, blir interessert, men setter den så tilbake og låner noe annet. Nå ble jeg litt sikker på at neste gang det scenarioet skjer så skal jeg låne :) Hørtes ut som fin lesning!

  2. Veldig fin tekst, får lyst å lese meir Lydia Davis! Når eg leste det som Aftemposten skreiv så kom eg på at eg har hørt om ho før i forbindelse med Booker-prisen, så takk for påminnelsen:)

Comments are closed.