[Smakebit på søndag – Dukkemesteren fra gettoen]

8

"Dukkemesteren fra gettoen", Eva Weaver (Omslagsbilde fra Cappelen Damm)

«Men du er jo selveste Dukkemesteren. De vet at du har frakken full av dukker, de kommer ikke til å ransake deg – og hvis de gjør det, finner de ikke annet enn dukker. Du kan lure dem med alle lommene dine. Som en tryllekunstner, ikke sant? Det handler om å avlede oppmerksomheten deres til rett tidspunkt.»

Det er en stund siden jeg har deltatt i smakebit på søndag. Bloggen har ligget litt brakk hele våren ettersom jeg har vært for travel eller for sliten til å komme med hyppige oppdateringer, men det betyr ikke at jeg har ligget på latsiden når det gjelder å lese. Vårens dansejobb krevde såpass mye av meg, både fysisk og mentalt, at jeg brukte kveldene til å koble fullstendig av med den ene spennende boken etter den andre, og nå er jeg oppe i 68 leste bøker hittil i år. Fortsetter dette i samme tempo, kan det hende jeg bikker 150 bøker (eller mer?) innen 31. desember.

Dagens smakebit er fra Dukkemesteren fra gettoen av Eva Weaver. En gammel mann finner frem en frakk fra glemselen og forteller barnebarnet om frakkens hemmeligheter; hvordan dukkemesteren narret nazistene gjennom den andre verdenskrigen og reddet liv. Dette er en bok som er vanskelig å legge fra seg (jeg har allerede nesten kommet for sent til et par avtaler fordi jeg bare måtte lese et kapittel til, deretter et til og enda et til… Og kanskje er det bare jeg som er overfølsom, men Kleenex anbefales å ha i nærheten.

Andre smakebiter finnes hos Flukten fra virkeligheten.

8 kommentarer til “[Smakebit på søndag – Dukkemesteren fra gettoen]

  1. Andre verdenskrig er bakteppe i mange bøker, også den jeg leser nå. Denne høres veldig spennende ut, tusen takk for fin smakebit, som fikk meg til å notere meg tittelen.

  2. 68 leste bøker er veldig bra!:) Denne har jeg hørt om tidligere men har glemt å notere meg den, men det er gjort nå. Tusen takk for smakebit og påminnelse!

  3. Hm, denne boka ble jeg nysgjerrig på! Liker bøker med andre verdenskrig som bakteppe. Takk for fin smakebit! Må jo også innrømme at det høres herlig ut å sluke så mange bøker uten å måtte skrive noe om de også ;) Kos deg videre både med bøker og dans!

  4. Skal helt klart rappe denne fra biblioteket neste gang jeg er der:) Hørtes ut som min type bok:) Kos deg videre! Og takk for smakebit!:)

Comments are closed.