[Smakebit på søndag – The Vanishing Point]

7

"The Vanishing Point", Val McDermid

She looked back at Jimmy. One of the TSA agents appeared to be talking to him. A tall man in black uniform trousers and blue shirt. But something was off-kilter. Stephanie frowned. He was wearing a cap, that was what it was. None of the other TSA people wore anything on their heads. As she watched, the man reached for Jimmy’s hand.

I dag morges ble jeg ferdig med å korrekturlese den norske oversettelsen av Val McDermids roman The Vanishing Point. Kort fortalt handler den om skyggeforfatteren Stephanie som opplever at Jimmy, gutten hun er verge for, blir kidnappet på en flyplass. Jimmy er sønnen til den kjente realitystjernen Scarlett Higgins. Mens FBI etterforsker kidnappingen, forteller hun historien om hvordan hun møtte Scarlett og omstendighetene som førte til at hun fikk ansvaret for Jimmy.

Denne boken var en veldig vanskelig bok å korrekturlese: jeg ble nemlig så grepet av spenningen og nysgjerrighet at jeg nesten glemte å se etter skrivefeil, og hver gang jeg trodde saken var oppklart, ble jeg tatt på senga av en uventet vri. Den norske oversettelsen, Forsvinningspunktet, utgis av Cappelen Damm i mars.

Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

7 kommentarer til “[Smakebit på søndag – The Vanishing Point]

  1. Dette hørtes da fryktelig spennende ut!:) Denne må jeg jo få lest i mars en gang:) Takk for smakebit fra en bok du korrigerer:) Ha en fin kveld!:)

  2. Takk for tipset, denne hadde gått meg hus forbi. Tror jeg venter på den norske utgaven, selv om jeg samler på titler på engelsk som jeg kan plukke med meg fra hyllene når jeg skal til London i mai.
    Fin blogg du har, takk for at du kommenterte hos meg, da fant jeg deg :) Ser du ikke bare skriver om bøker, men om kosthold også – det liker jeg :) Legger deg inn på listen min.

    1. Hyggelig at du likte bloggen min! Jeg har ikke skrevet så mye om mat og sånn hittil, men har liksom en plan om å slå meg løs på kjøkkenet oftere. Først må jeg bare bli frisk igjen og bli ferdig med å pakke ut flytteesker ;)
      «The Woman in Black» kom ut i 1983, og det ser ikke ut til at Susan Hill har blitt oversatt til norsk i det hele tatt. Men boka er kort og har et lett språk :)

Comments are closed.