[Smakebit på søndag – The Virgin Suicides]

13

"The Virgin Suicides", Jeffrey Eugenides (paperback edition, 2002)

Only as he left the bathroom, heading for the oblivion of sleep himself, did Mr. Lisbon see Cecilia’s ghost. She was standing in her old bedroom, dressed in the wedding dress again, having somehow shed the beige dress with the lace collar she’d worn in her coffin. «The window was still open,» Mr. Lisbon said. «I don’t think we’d ever remembered to shut it. It was all clear to me. I knew I had to close that window or else she’d go on jumping out of it forever.»

Jeg har hatt The Virgin Suicides på «Må leses»-listen i en evighet, men hver gang den var ledig på biblioteket, dukket det selvfølgelig opp et eller annet jeg måtte gjøre først, og så måtte jeg belage meg på å vente i enda fire–seks uker til neste gang den ble ledig. Men det sies jo at den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, og det stemmer i dette tilfellet. Romanen ble beskrevet som «one of the finest novels in many years» av Observer da den kom ut i 1994.

Synsvinkelen er fra naboguttene som tjue år etter den tragiske hendelsen med Lisbon-søstrene prøver å bli kjent med de fem jentene som i løpet av sine korte liv hadde stor innflytelse på alle rundt seg til tross for deres tilsynelatende overnaturlige utilnærmelighet. Hvem var de egentlig, hvordan levde de, og hva var det som drev dem til selvmord?

Boka ble filmatisert i 1999 med bl.a. Kirsten Dunst og Josh Hartnett, regissert av Sofia Coppola.

Flere litterære smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

13 kommentarer til “[Smakebit på søndag – The Virgin Suicides]

  1. En spennende smakebit! Den ble jeg så fristet av at den må på leselisten. Min leseliste er også altfor lang, men det finnes så mye fint jeg har lyst til å lese!
    Ønsker deg en fin søndag!

  2. Dette var en smakebit som ga mersmak. Kanskje jeg likevel skal legge inn noen engelske bøker på leselista mi? God søndag videre!

  3. Å, den boka er ganske fin, selv om jeg egentlig liker filmen best. Men så var det filmen jeg så først og da, sikkert litt derfor :) Og det med å vente på at noe blir ledig minner meg om «Chaos Walking»-triologien, de var inne på biblioteket hver gang før da jeg ikke var så interessert og så kom jeg i vårres frem til at jeg hadde superlyst til å lese den serien og da var ting utlånt hver gang jeg dro på biblioteket. Men i oktober fikk jeg lest hele serien endeligvis og det var veldig verdt ventingen :)

Comments are closed.