[Smakebit på søndag – The Fire Chronicle]

11

And it was then, as Michael held up the ring of keys, that they heard the first scream. It came from outside, still some distance away; but it cut through the rain and the wind and froze every child in the hall. Michael looked at his sister; they both knew what had made the sound: a morum cadi — a Screecher — one of the reeking, half-alive monsters they had fought in Cambridge Falls. And now, as the cry tore through the orphanage, Michael felt the familiar suffocating panic.

It’s really happening, he thought. They’ve found us.

For tiden holder jeg på å korrekturlese den norske oversettelsen av boken som utdraget er fra; The Fire Chronicle, eller Ildkrøniken, som er bok to i serien om Begynnelsens Bøker. Den første boken er The Emerald Atlas (Smaragdatlaset). Serien handler om søskentrioen Kate, Michael og Emma som, ifølge en profeti, skal finne Begynnelsens Bøker og bringe dem sammen for å redde verden. Samtidig prøver de å finne foreldrene sine, som forsvant ti år tidligere i et forsøk på å finne de tre magiske bøkene.

Jeg har kommet til side 171 (litt bak skjemaet, egentlig skulle jeg ha rundet side 188 i dag) og to av barna har klart å unnslippe de skumle ulerne (Screechers) for annen gang etter å ha funnet spor som kan føre dem til den annen boken. Jeg vet ikke hvordan forfatteren forestilte seg ulerne, men i mitt hode ser de ut som skapningene i filmen I Am Legend, så jeg må innrømme at jeg sitter med hjertet i halsen hver gang ulerne dukker opp i boka.

Andre litterære smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

11 kommentarer til “[Smakebit på søndag – The Fire Chronicle]

 1. Så spennende! Kom på at jeg prøvde å få tak i Smaragdatlaset for å gi den bort i bursdagsgave til ei niese, men at jeg endte opp med ei anna bok. Kanskje jeg burde notere meg den igjen, for ettersom du holder på med korrektur, er det vel ikke lenge før den neste kommer, da?!
  Takk for smakebit og påminnelse!

 2. Takk for smakebiten! Hørtes så spennende ut at boken havnet rett på noteringslisten min:) Lykke til videre med korrekturen!:)

  Ha en fin søndag!:)

 3. Høres spennende ut, husker jeg leste den første boka og ble positivt overrasket siden jeg hadde regnet med et engasjerende Fantasy-eventyr, men følte at den også var mye smartere og morsommere enn forventet. Må vel få lest toeren etter hvert tenker jeg, takk for smakebiten :)

 4. Tusen takk for smakebiten! Dette høres veldig bra og spennende ut! Jeg har hørt at denne serien er den nye Harry Potter, så det må jo sjekkes ut. Har ikke lest de selv enda, men skal utpå nyåret en gang :)
  Ha en fin søndag!

 5. En spennende smakebit! Jeg hadde alle intensjoner om å lese Smaragdatlaset da det kom ut, men har glemt det fullstendig. Det må jeg gjøre noe med :-) Det er en bok som er ganske mye utlånt blant ungene på skolen, så jeg regner med det er mange som blir glade når vi får Ildkrøniken!
  Ønsker deg en riktig fin søndag!

Comments are closed.