[Smakebit på søndag – The Restaurant at the End of the Universe]

8

«Why can’t people just learn to live togther in peace and harmony?» said Arthur.
Ford gave a loud, very hollow laughter.
«Forty-two!» he said with a malicious grin. «No, doesn’t work. Never mind.»
Arthur looked at him as if he’d gone mad and, seeing nothing to indicate to the contrary, realized that it would be perfectly reasonable to assume that this had in fact happened.

The Restaurant at the End of the Universe er bok to i serien om jordboeren Arthur Dent som våkner en torsdag til gule bulldosere som skal rive huset hans for å bygge en omkjøringsvei. Mindre enn 24 timer senere befinner han seg ute i verdensrommet med vennen Ford Prefect, som viser seg å ikke være fra Guildford, men fra Betelgeuse, og Jorden er sprengt vekk på grunn av planer om en omkjøringsvei gjennom Melkeveien.

Bøkene i denne serien er full av herlig absurd humor (Douglas Adams skrev et par sketsjer for Monty Python og noen episoder av Doctor Who). Utgaven dere ser i bildet over, kjøpte jeg for bare $22 (130,-) da jeg fikk igjen på skatten tidligere i sommer. Det var vanskelig å stå imot fristelsen da jeg hos Barnes & Noble fant flere klassikere i utrolig flotte innbindinger. (Advarsel: Høy sikkelfaktor for bokelskere.)

Flere litterære smakebiter finnes hos Flukten fra virkeligheten.

8 kommentarer til “[Smakebit på søndag – The Restaurant at the End of the Universe]

  1. Kul smakbit. :) Den här boken ska jag göra ett nytt försök med. Läste den på svenska för många år sedna och blev inte så imponerad, men har sedan läst att den svenska översättningen är dålig. Så nästa försök blir på engelska!

  2. Haha, elsker denne serien. Har riktignok ikke lest alle bøkene. Sparer dem. ;) Takk for smakebiten, og ha en fin dag videre. :)

  3. Har ikke lest denne, men har hørt den skal være veldig morsom:) Kanskje jeg da må lese den en dag:)Takk for smakebiten! Ha en fin søndag:)

Comments are closed.