[Smakebit på søndag – The Dancer Within]

11

«I do know that dancing and making dances are as necessary for me as breathing and that the most difficult, heart-pounding, muscle-burning day of dancing is better than the most tranquil day without it.» (Bill Evans)

Da jeg var i en bokhandel i Los Angeles, falt blikket mitt på en veldig oransje bok. Det neste som fanget oppmerksomheten min, var ordet «Dancer» og danseren. Jeg plukket opp boken, bladde litt, leste litt og hadde så veldig lyst til å sitte i bokhandelen til jeg hadde lest alle historiene. Men det kunne jeg ikke, og jeg hadde allerede kjøpt nokså mange bøker. Så kom jeg til New York, fikk lånekort på biblioteket og fant ut at de har denne inne på biblioteket for utøvende kunst! (Selvfølgelig.)

I The Dancer Within finner vi historien til mange av underholdningsbransjens beste dansere. Rose Eichenbaum har intervjuet og fotografert disse danserne. Hver danser ble spurt «Hvorfor danser du?» For meg er det veldig inspirerende å lese hva dansen betyr for de forskjellige personene, og interessant å få vite hvordan de jobber. En ting jeg la merke til, er at dans og danserens innstilling faktisk minner mye om zen. Til tross for at alle danserne i boken for lengst har passert 40-årene, er det få av dem som har klart å legge danseskoene fra seg. Sånn vil jeg også ha det; beholde danseskoene på føttene så lenge jeg kan.

Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

11 kommentarer til “[Smakebit på søndag – The Dancer Within]

  1. Akkurat det med å beholde skoene på tror jeg er en følelse mange som driver aktivt med noe føler på :) Jeg er i gang med å forsøke å få skoene på igjen, dog er mine sko ikke like flotte som danseres(her snakker vi sko med knotter!).

    Herlig smakebit og ikke minst bokomslag! Så fint at du fikk lånt den på biblioteket.

Comments are closed.