[Smakebit på søndag – Rhett Butlers historie]

10

Rhetts sjel våknet lik en katt som strakte seg i solen. Nytt blod strømmet gjennom kroppen på ham. Et glis presset på, men han tvang seg til å skjule det. Scarlett trengte ham.

Denne romanen av Donald McCaig er Tatt av vinden sett fra Rhett Butlers synsvinkel. Nesten. Vi får vite mer om hans oppvekst, hans forhold til den strenge faren og sin elskede søster, og hans følelser for Scarlett O’Hara. Jeg leste Tatt av vinden for noen år siden, og liker filmen med Viven Leigh og Clark Gable veldig godt, så det er artig å lese Rhett Butlers historie.

Flere litterære smakebiter finnes hos Flukten fra virkeligheten.

PS: Det har vært litt stille på bloggen denne uken, men snart kommer det oppdatering og bilder fra min gjøren og laden her i Seattle. For dere litteraturinteresserte kan jeg nevne at på lørdag var jeg innom Panama Hotel, kjent fra Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt av Jamie Ford. For et flott sted! Mer kommer senere.

10 kommentarer til “[Smakebit på søndag – Rhett Butlers historie]

  1. Oi, så spennende og kjekt. Likte den boken veldig godt ( Hotellet på hjørnet av bitter og søt ) Tusen takk for smakebiten:-) Ha en fortsatt fin påske:-)

  2. WOW – denne boken MÅ! jeg lese! Jeg ELSKER tatt av vinden (og Rhett Butler!) Tusen takk for flott smakebit!

    1. Da vil du nok like denne ;D Jeg synes det er en underholdende bok og har ikke problem med å komme meg gjennom den :)

    1. Jeg kan skjønne det :) Foreløpig synes jeg det er underholdende, selv om det selvfølgelig ikke er like godt skrevet som klassikeren.

  3. Tatt av vinden leste jeg for mange år siden, både den og filmen likte jeg godt, og dette høres ut som en historie med artig innfallsvinkel. Takk for smakebiten :)

Comments are closed.