[Smakebit på søndag – The Help]

14

I like them smoky, liquor-drinking sounds when it get dark. Makes me feel like my house is full a people. I can almost see em, swaying here in my kitchen, dancing to the blues. When I turn off the ceiling light, I pretend we at The Raven. They’s little tables with red-covered lights. It’s May or June and warm. My man Clyde flash me his white-toothed smile and say Honey, you want you a drink? And I say, Black Mary straight up and then I get to laughing at myself, setting in my kitchen having this daydream, cause the raciest thing I ever take is the purple Nehi.

Jeg liker godt romaner som er skrevet på en muntlig måte, f.eks. Forrest Gump og  The Color Purple. De fleste har sikkert hørt om The Help av Kathryn Stockett, «alle» leste denne da filmen kom på kino. Jeg så filmen i høst og likte den veldig godt, men det sier vel seg selv at boka alltid er bedre enn filmen. Jeg liker å lese hvordan barnepikene beskriver folk og omgivelsene på sin særegne sørstatsaksent.

Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

14 kommentarer til “[Smakebit på søndag – The Help]

  1. Fin smakebit:-) har boken liggende men ikke lest den enda, jeg må også få kjøpt meg filmen etterhvert. Ha en fin Søndag

    1. Jeg vurderer å la denne boken bli innlemmet i boksamlingen min, så jeg får holde utkikk etter en innbundet utgave i USA :) En fin uke til deg!

  2. Denne hører jeg på lydbok for tiden og liker den veldig godt. Har ikke sett filmen enda, men gleder meg til det også når boken er ferdiglest. Dette hadde sikkert vært en bok det kunne vært bra å høre på engelsk hvis sørstatsdialekten er med. Nå er det heller østlandsslang, men boken er egentlig ikke så verst lest:-)

    1. Jeg leste et par sider av den norske utgaven, men synes den er bedre på originalspråket :) Dialekten gir teksten mer liv, om du skjønner, som med stavangerdialekt i «Mannen som elsket Yngve»! Hvem er det som leser på den norske lydboken, forresten? :)

  3. Jeg er egentlig i gang med denne selv, men så er det alltid en eller annen bok som MÅ leses først, så har bare kommet til side to :/

Comments are closed.