[Smakebit på søndag – Det mørke tårn]

9

«Hill, Roland!» sa han og visste
(bølgen de blir løftet av bølgen)
at han ble hørt. «Hill, revolvermann!»

Fingeren hans klemte hardere om avtrekkeren samtidig som de eldgamle monstrene kastet seg over ham. Han ble begravd i stanken av deres kalde og blodløse åndedrett, men det skremte ham ikke. Han hadde aldri følt seg så sterk. Av alle år i livet sitt hadde han vært lykkeligst da han var en enkel vagabond, ikke prest, bare Veienes Callahan, og nå følte han at han snart ville være fri til å fortsette det livet og vandre hvor han ville, nå som alle pliktene hans var fullført, og det føltes godt.

«Måtte du finne Tårnet ditt, Roland, og komme deg inn i det, og måtte du komme helt til toppen av det

Utdraget er fra syvende og siste bok i serien Det mørke tårn, som Stephen King beskriver som sitt magnum opus. Han begynte å skrive denne historien da han var 19 år og i 2004 kom revolvermannen i mål. Jeg begynte på denne serien for mange år siden, og nå nærmer jeg meg slutten av denne lange reisen og det endelige oppgjøret mellom revolvermannen Roland Deschain og Den karmosinrøde kongen. For en reise det har vært! Det har skjedd så mye med revolvermannen og hans ka-tet (en gruppe som er satt sammen av ka, skjebnen, for å oppfylle et mål). Denne gruppen består av: unggutten Jake fra 1970-tallets New York; eks-narkomane Eddie Dean fra nåtidens New York; den fargede Susannah (som mangler to bein og er schizofren) som kommer fra 60-tallets New York; dovenhunden Utt.

Det er vanskelig å gi en kortfattet beskrivelse av de syv bøkene, men dere kan lese litt om hver bok i dette innlegget hos Betraktninger, og historien om Roland og Karmosinkongen begrenser seg ikke engang til disse syv. En Stephen King-fan vil gjenkjenne mange elementer fra denne serien i Insomnia, og figurer fra andre bøker opptrer i denne serien, f.eks. mannen i utdraget jeg valgte, er kjent som pastor Callahan, som var med i Salem’s Lot hvor han først møtte monstrene (vampyrer). Vi møter til og med forfatteren selv i en gjesteopptreden i bind 6!

Det mørke tårn-serien er en utrolig spennende blanding av fantasy, sci fi, skrekk og western, og jeg anbefaler alle å lese denne serien.

Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

PS: Ettersom det er en del bokbloggere innom her når jeg poster søndagssmakebiter, vil jeg gjerne tipse om innlegget [Reiselektyre] hvor jeg har en liste over bøker jeg planlegger å lese i forbindelse med USA-turen min. Ta gjerne en titt, og hvis du har noen bokanbefalinger, vil jeg bli glad om du vil legge igjen dem i kommentarfeltet der! På forhånd takk :)

9 kommentarer til “[Smakebit på søndag – Det mørke tårn]

    1. Det er en god plan. Jeg må også lese hele serien på nytt, tror de blir enda bedre når jeg leser alle bøkene rett etter hverandre. Nå har det jo vært både to og tre år mellom hver bok, fort gjort å glemme en del!

  1. Så vidt jeg turte å lese smakebiten din, holder på med Ulvene og var redd smakebiten ville røpe for mye. Elsker disse bøkene og har kost meg skikkelig med dem foreløpig. Det er tykke bøker, men kunne godt hvert tykkere for min del. Vil ikke at de skal ta slutt:) Bra smakebit:)

    1. Hehe, håper ikke smakebiten røp altfor mye :) Visste du at King har skrevet en åttende bok? Handlingen i denne tar plass et sted mellom bind 3 og 4, tror jeg.

Comments are closed.