[Smakebit på søndag – Villette]

8

Men i stjernene stod noe annet skrevet. Det så ut til at jeg skulle stimuleres til handling. Jeg skulle egges, drives, spores, tvinges til energi. Min smule menneskelige hengivenhet, som jeg skattet som en edel perle, skulle løse seg opp mellom fingrene på meg og bli borte som et smeltende iskorn.

Charlotte Brontë er mest kjent for romanen Jane Eyre, men Villette, hennes siste roman, utgitt i 1853, går dypere i det psykologiske aspektet ved hovedpersonen og hennes kamp for å leve som en enslig kvinne i datidens samfunn. Lucy Snow er en ung jente uten nær familie eller venner, og hun reiser ut i verden uten å egentlig ha noen fremtidsplaner enn å klare å stå på egne bein.

Jeg plukket opp denne boken på måfå på biblioteket fordi beskrivelsen på smussomslaget virket interessant, og jeg liker jo Jane Eyre godt. Jeg har ikke kommet så veldig langt i boken ennå, bare frem til der Lucy plutselig bestemmer seg for å forlate Storbritannia for å søke lykken på kontinentet, men hittil synes jeg romanen er veldig velskrevet og det er lett for meg å fordype meg i handlingen.

Flere smakebiter finnes hos Flukten fra virkeligheten.

8 kommentarer til “[Smakebit på søndag – Villette]

  1. Fin smakebit. Jeg leser egentlig ikke så mye klassikere, men jeg likte jo Jane Eyre og jeg skal huske på tipset :) Har ikke tid til å lese den med det første, men etter hvert kan det godt hende det skjer =D

Comments are closed.