Selvportrett | Lisbeth Salander

6


«Hun ligner deg, vet du.. Noomi Rapace.. Klempådeg» stod det i en sms jeg fikk av Katrine på torsdag. Og plutselig fikk jeg det for meg at jeg ville prøve å gjenskape dette bildet. Bare for moro skyld, og for å få et skikkelig fett profilbilde.

Lyssettingen var det vanskeligste med dette bildet. Jeg studerte originalen for detaljer i skygger, hvor lyset kom fra og hva slags lys det ble brukt. Til slutt bestemte jeg meg for en reflektor med låvedør og bikube på min høyre side og en reflektor med bikube over og litt bak for meg. Det er kanskje ikke den samme belysningen som ble brukt i originalbildet, men mitt oppsett ble ikke så ille. Deretter var det bare å misbruke fjernkontrollen samtidig som jeg prøvde å se ut som om jeg hatet verden.

I Photoshop forandret jeg fargen til sepia, la på øyepiercing og litt ekstra sminke (blant annet leppestiften, jeg taklet nemlig ikke å se meg selv med kølsorte lepper, så jeg valgte å fotoshoppe det istedet, haha) og dette ble altså resultatet. Mye arbeid for et skarve profilbilde, men hei så morsomt :D

Jeg går ut fra at dere ikke trenger en presentasjon om boken Menn som hater kvinner (Stieg Larsson) som har Lisbeth Salander som en av hovedpersonene?

6 kommentarer til “Selvportrett | Lisbeth Salander

  1. >Bildet ditt er bedre enn originalen! Og du ligner mer på Lisbeth enn hun dama som spiller henne – hvertfall i følge hva mitt hode så for seg da jeg leste bøkene :D (eller boken, er bare ferdig med den første)

    ;D Bra jobbet!

  2. >Tøft! Jeg så filmen i går, men hadde aldri gjettet at dette ikke var henne! :o)

  3. >Veldig kult… hadde vel nesten ikke sett forskjell jeg dersom bildene hadde blitt lastet opp ved siden av hverandre. Bra gjennomf;rt!

  4. >Tusen takk, alle sammen! :D Bildet ble så likt at da jeg lastet det opp som profilbilde på Gaysir, ble det slettet fordi «personbilder skal alltid vise profilinnehaver». Eller, jeg går ut fra at det var derfor det ble slettet ;p

Comments are closed.