[Selvgjort er velgjort]

8

Jeg har sagt det før, men enkelte ting kan ikke sies ofte nok: Det er herlig å ha sitt eget kjøkken, nok skapplass til alt hva smaksløkene måtte begjære og utstyr til å lage hva man har lyst på. Som sjokoladepålegg, for eksempel. Jeg snublet over oppskriften hos Lovely Liller da jeg googlet «hjemmelaget sjokoladepålegg» for evigheter siden, og nå er det et fast innslag i frokosten min.

180 gr valgfri sjokolade (Jeg kjører på med en hel Melkesjokoladeplate på 200 gram. Sunn, vettu.)
320 gr valnøtter (Slike mengder blir fort mye billigere hvis du kjøper det i løsvekt i en innvandrerbutikk enn i overpriset emballasje hos Rimi.)
2-3 teskjeer valnøttolje
1 klype havsalt eller himalayasalt (Jeg hopper stort sett over saltet.)

Melkesjokolade før…

… og etter runddansen med kjøkkenmaskinen.

Det kuleste med valnøtter er ikke bare at de inneholder masse omega-3 og er bra for eksemet mitt, men de ligner på små hjerner! Mhm, braaaaains

Melkesjokolade og valnøtter i herlig kaos.

Sekunder før «nedsmelting»; når oljen i valnøttene får ballen til å forvandle seg til flytende sjokoladepålegg.

Pålegget er veldig flytende når du har det i en plastboks, så sleng det i kjøleskapet noen timer for en fastere konsistens.

Sjokoladepålegg med god samvittighet, om nom nom nom!

8 kommentarer til “[Selvgjort er velgjort]

 1. oioioi, jeg TENKTE på sjokoladepåleggoppskrift tidligere i dag. Og så gikk jeg og steamet melk og lagde meg kvasimocca istedet. Dette så veldig godt ut!
  Du må invitere meg over, eller jeg deg hit i mitt nye krypinn, og så kan du få lov å lære meg noen triks. Tjohei! klem
  Ingrid

  1. Åh, det var synd :/ Kanskje du kan prøve med hasselnøtter, hvis du tåler det? Det er jo hasselnøtter Nugatti og Nutella er laget av, så det er sikkert verdt et forsøk :) Eller eksperimentere med andre nøtter du tåler :)

 2. Ja, tåler hasselnøtter. Så hvilken olje kan jeg bruke da? Vanlig olivenolje eller? hehe

  1. Hehe, du kan prøve uten olje, alle nøtter inneholder egentlig nok fett til at det blir smørete, du må bare la dem få kjørt seg i kjøkkenmaskinen lenge nok :)

 3. Så bra med tips. Stilig at valnøtter likner hjerner, det har jeg ikke tenkt over. Man kunne servert det i en skål på Halloween og smilt litt ekstra hvis noen som forsynte seg med det var utkledd som zombier ;)

Comments are closed.