[Lush for life]

9

De siste årene har jeg vært nødt til å leve med hud så ømfintlig at jeg ikke bare reagerer på å bruke parfymerte produkter, men til og med får utslett av å oppholde meg i nærheten av parfymerte mennesker. Med tanke på at hverdagen min består av flere timer med trening og dans iført svette klær, er det ikke spesielt digg å ikke kunne føle seg litt ekstra fresh og lukte godt etter en dusj, sånn for å få den innpåslitne svettelukten litt på avstand etter en lang treningsdag.

Første gangen jeg hørte om Lush, var gjennom Virvarrs blogg, men det var ikke før nylig at jeg tenkte jeg skulle sende en e-post til Lush og spørre om de kanskje hadde noen produkter som kunne passe for ømfintlig hud. Jeg fikk et veldig hyggelig svar tilbake, med flere anbefalinger, og ja, man kan få gratis vareprøve i butikken. Så jeg dro til Lush på Byporten og fikk en liten prøve på Dreamwash som jeg vasket meg med flere dager på rad.

Jeg var sikker på at jeg skulle komme til å få like heftig utslett som jeg alltid får når jeg bruker ting som ikke kommer fra Neutral. Da jeg begynte med Dreamwash, hadde jeg et utslett på håndleddet som hadde plaget meg hele sommer til tross for iherdige anstrengelser for å leve en parfymefri tilværelse. Etter noen dager med Dreamwash var utslettet borte. BORTE!

Det var som et lite mirakel. Utslettet var helt borte, ingen andre utslett dukket opp, og det LUKTET GODT av meg når jeg gikk ut av dusjen! Selvfølgelig dro jeg tilbake til butikken og kjøpte en boks med Dreamwash og shampobaren Squeaky Green, som ikke bare får håret mitt til å lukte godt — håret mitt lukter fortsatt godt etter seks timer med dans! — men også gjør det mykt og glansfullt, noe som overhodet ikke er mulig med den kjipe Neutral-shampoen, som gjorde håret mitt veldig stritt og livløst.

I tillegg får jeg god samvittighet på kjøpet: 100% naturlige ingredienser som er økologiske. Resirkulering (samle fem svarte bokser, levere dem i butikken og få en gratis ansiktsmaske), og ellers ingen plastbeholdere som må kastes etter bruk. Min indre miljøpetimeter hviner og griner av fryd. Samtidig.

Heretter kommer jeg bare til å bruke Lush-produkter i dusjen. De er kanskje litt dyre, men jeg har ingen kvaler med å betale litt ekstra for litt mer sanselig velvære når jeg dusjer. Glem L’Oréal; det er Lush jeg fortjener etter lange, svette dager.

9 kommentarer til “[Lush for life]

 1. >Jeg spurte faktisk Lush i ca. 2000 om hva som skulle til for at jeg fikk lov å åpne en butikk i Norge ;)

  Tiden var vel ikke helt klar enda. Nå jubler jeg iallefall for at jeg får kjøpt på Byporten! =D

 2. >Du kan også prøve produkter fra Urtekram (fås på nett og i en del helsekostbutikker), de har både helt parfymefrie produkter og noen med duftoljer (alt er økologisk).

  Jeg har ikke turt å kjøpe noe fra Lush siden de lister opp det noe ubestemmelige "perfume" i ingredienslista si og jeg er så superduperhyperoverfølsom for parfyme at om det står "parfyme" blant ingrediensene har det hittil bare vært å gi opp. :( Jeg skjønner ikke helt hvorfor Lush trenger å stappe parfyme i produkter det alt er mange oljer med lukt i. :-/

  Sånn ellers håper jeg det snart blir mer offentlig oppmerksomhet rundt parfymeallergi. Det virker som om det er et problem som eksploderer.

 3. >Ah, det var dumt. Får du veldig kraftige reaksjoner? Jeg får bare litt irriterende utslett som forsvinner etter en ukes tid, det var derfor jeg tok sjansen på å teste Lush. Hvis jeg hadde reagert ekstremt på parfyme, hadde jeg nok ikke turt å prøve selv heller :/

  Jeg tålte parfyme fint frem til jeg ble 20 år og fikk en dyyyyr fuktighetskrem i gave. Den var den første tingen jeg reagerte på, og siden har det bare blitt verre.

 4. >Ja, jeg reagerer kraftig på parfyme. Og det dumme er at de aldri oppgir hva det mystiske "parfyme" består av slik at det er vanskelig å vite akkurat hva man ikke tåler.

  Helsepersonell har fått meldeplikt "ved mistanke om bivirkninger av kosmetikk" som det så fint heter:

  http://www.regjeringen.no/nb/dep/hod/tema/ernaring-og-mattrygghet/helsepersonell-palegges-meldeplikt-ved-m.html?id=503024

  Men jeg tipper at de fleste som får bivirkninger enten bare lar være å bruke produktet videre, eller kanskje ikke engang skjønner at problemet de har fått skyldes et bestemt kosmetisk produkt. Det er jo ikke alle bivirkninger som er så ille at man oppsøker lege liksom.

 5. >Liker du Dreamwash kommer du til å elske Dreamcream – Bodylotion i samme "serie" :)

  Den mystiske "parfymen" i Lush produkter kan være svært forskjellige ting – det er stort sett en eller flere hemmelige ingredienser som Lush ikke vil avsløre, siden det er veldig mange Lush-kopier i verden, men det er ikke "parfyme" i vanlig forstand. Det kan være noe så enkelt som peppermynteolje, eller det kan være en syntetisk ingrediens som Lush har bestemt er "trygg" å bruke. Jeg antar at Lush Times finnes i de norske butikkene, og dersom man ser gjennom ingrediensene i avisen vil alle naturlige ingredienser være trykket med grønt blekk og alt som er syntetisk vil være trykket med svart.

 6. >Hihi, du burde i grunn få et klekkelig honorar av Lush for å poste dette innlegget! Jeg ble i hvert fall solgt :)

 7. >Evt. gratis Lush-produkter for resten av livet. Det hadde vært stas, altså! Men Lush gir ikke bort ting til bloggere (de hadde visst mange forespørsel à la "Send meg gratis stash, så skriver jeg pent om dere" fra bortskjemte rosabloggere :p)

Comments are closed.