[Vestfold har flest lesber. Eller…?]

3

En ting har jeg alltid stusset over: Hvorfor virker det som om nesten alle lesbiske jenter jeg møter, kommer fra Vestfold? Er det noe med fylket? Noe i vannet der? Min tidligere skolevenninne, @JulieHusby, kunne også bekrefte at hun kjenner uvanlig mange sapfiske jenter fra akkurat Vestfold. Derfor bestemte jeg meg for å finne svaret på dette store spørsmålet:

Har Vestfold flere lesber enn de andre norske fylkene?

Som hjelpemiddel brukte jeg søkefunksjonen på nettsiden Gaysir, som en god del av homomiljøet er å finne når de ikke fjaser rundt på London eller snuser rundt på Fincken. Jeg huket av for «Er: Kvinne» og «Liker: Kvinner» og søkte på et fylke om gangen. Tallene jeg fikk opp, ble nøye notert og ført inn i Excel.

Da jeg var ferdig, lagde jeg denne fancy diagram-tingen:


Som dere kan se, tok jeg ikke med Oslo, for jeg fikk over tusen treff på kvinner som liker kvinner da jeg søkte i Oslo, og jeg følte det ble litt urettferdig overfor de andre fylkene, de kan jo ikke for at de er like trendy storby som Oslo jo er kjent for å være. Det er liksom her det eneste rene lesbiske vannhullet i Norge er lokalisert, selvfølgelig trekker alle lesbene hit.

Denne undersøkelsen viste meg at Vestfold ikke har flest lesber av alle de norske fylkene. Vestfold er såvidt i nærheten av Topp 5 lesbefylker. Nå er Gaysir riktignok ikke et helt pålitelig verktøy, de har tross alt bare 13 616 kvinnelige medlemmer – mange av disse er enten bifile, streite faghags eller menn som leker luremus – og det er ikke alle lesbene i Norge som har profil på Gaysir (de foretrekker å gå tur i fjellene og lese dikt for hverandre, i stedet for å henge på internett. Merkelig nok.)

En annen faktor som spiller inn, er inn- og utflyttere. Folk blir sjelden boende på samme sted gjennom hele livet. Studier, kjærlighet, skilsmisser og psykotiske stalkere er noen av grunnene til at folk pakker flytteeskene og flytter til andre deler av landet. Og gudene skal vite at disse lesbene er flinke til å pakke flytteeskene: Hva tar lesber med seg på tredje date? Flyttelass.

Gaysirs søkefunksjon gir oss ikke muligheten til å se hvor mange lesber som har flyttet fra A til B. Men flere av disse Vestfoldske sapfistene jeg kjenner, bor i Oslo – enten fordi de studerer eller jobber her. Som tidligere nevnt, fikk jeg over tusen treff på sapfiske Osloboere. Dette fikk meg til å trekke den konklusjonen at Vestfoldsjentene bedriver masseutvandring til Oslo.

Ergo: Vestfold har flest lesber av alle fylkene, men halvparten har meldt flytting til Oslo.

3 kommentarer til “[Vestfold har flest lesber. Eller…?]

  1. >høhø, rogaland kom ganske høyt opp. kult nok det, hadde det ikke vært for at 80% av dem som henger på gaysir (som er fra rogaland) er 16 og "bifile" :P

  2. Nokre av dei har mor frå Vestfold og har tilogmed ei yrkesaktiv fortid på heile 6,5 år i Vestfold. Far frå Bergen, oppvekst i Bergen og tilbakeflytting til Bergen hindrar meg ikkje i å lure på om kjæresten min er ei slags bekrefting av teorien din. (At eg sjølv er nesten 100% hordalending, med eit ca 1/512 irsk innslag, får meg imidlertid til å tvile litt på teorien.) Syns du skal halde fram med forskinga eg ;-)

Comments are closed.