– Kroppen min –

11

”Would you fuck me? I’d fuck me. I’d fuck me hard.”

Jeg er en av få jenter som kan se sitt eget speilbilde i øynene og si «Jeg er fornøyd med hvordan jeg ser ut». Og mene det. Jeg elsker kroppen min. Kroppen min er ikke perfekt. Kroppen min har ikke store pupper. Kroppen min har noen små bulker her og noen nupper der og litt tørr hud hist og merkelige flekker dist og mange føflekker rundt omkring. I blant hender det at magen blåser seg opp og er ubehagelig. En sjelden gang får jeg et vondt sår ved munnen, akkurat der over- og underleppen møttes, slik at såret sprekker opp hver gang jeg åpner kjeften. Og så videre.

Men jeg elsker kroppen min likevel. Jeg føler meg heldig som klarer å se bort fra de ubetydelige småtingene som er «feil», i følge media. Jeg føler meg heldig som klarer å se de fine tingene jeg har, enten det skyldes gode gener eller trening. Jeg føler meg heldig som klarer å ignorere den lave stemmen i bakgrunnen, stemmen som forteller meg at jeg spiser for mye eller trener for lite. Alle har den stemmen, noen mer enn andre. Min stemme er så svak at den aldri har klart å overdøve de virkelige stemmene, stemmene som forteller meg at jeg er en vakker person, og det er jeg takknemlig for.

Hver gang jeg ser meg selv i speilet, uansett om jeg har en god eller dårlig dag, tenker jeg på hvor bra jeg ser ut. Jeg synes jeg ser fantastisk ut. Små, faste pupper. Verdens fineste mage. Fine linjer i musklene. Myk, glatt hud. Fyldig, mørkt hår. Jeg kan stå naken foran et speil og la hendene stryke over hver centimeter av kroppen min mens sitatet fra Nattsvermeren ligger ytterst på tunga og får meg til å smile til mitt eget speilbilde.

Kommentar til teksten:
Jeg skulle ønske at alle kunne se hvor vakre de er. Det er så trist med folk som svarer «Nei, jeg er ikke søt…» når de får en kompliment, fordi stemmen har fått overtaket. Det er trist med folk som kaster bort livet sitt fordi de har kjørt seg fast i «Jeg er ikke pen nok»-sporet.

Oppdatering 16.11.08: Publisert i boken Jenter som kommer, skrevet av Ida Jackson og Maren Kristiane Solli. Yeeey!

11 kommentarer til “– Kroppen min –

 1. >Takk! :D

  Jeg fant tråden din på GS, den om bidrag til boka deres, og du har skrevet «Skriv om forholdet ditt til kroppen din. Trives du med den? Liker du den ikke?»
  Sååååeeeeh… Skal jeg sende inn denne teksten til dere? :)

 2. >Jeg klipper og limer den nå, jeg, om det er greit!

  Ser du er en fin, skeiv dame. Du har ikke lyst til å bidra med en tekst om legning også? Altså- ditt forhold til det?

 3. >Hurra :D :D

  Jeg skal se om jeg klarer å presse ut en tekst om legning også ;)

 4. >Sweet. Som alltid ein fin tekst.

  Min kommentar er vel at det er ikkje alle som er så heldige at dei er like pene som meg og deg då, baby ;-)

 5. >Blir så glad av å lese sånt! Jeg lar meg provosere av at «riktig» svar på komplimenter er å motsi, og at det er lov å snakke nedsettende om egen kropp, men at man helst ikke skal innrømme det om man er fornøyd med en del av den.

  Startet et 5 ting jeg liker ved utseendet mitt meme for en stund siden, og det var ikke mange som turte å ta det videre. Noen forandret det til å gjelde kroppsfunksjoner eller personlighet, andre lot seg provosere.

  Virrvarr ovenfor var av de tøffe som gjorde den ordentlig :)

 6. >Hastur: Takk, takk ^^

  Minneapolis: Jeg blir sprø av folk som svarer negativt på komplimenter. For jeg vet at jeg alltid har rett når jeg forteller noen at de er søte/pene/vakre. Nemlig ;)
  Jeg liker meme-et ditt! :D

 7. >Det er så herlig å lese bloggen din. Så fint å vite at det finnes flere av oss som ikke klager over kroppen sin og som er fornøyd med den akkurat slik den er. Mitt livsfilosofi er hver gang jeg går opp i vekt et par kilo, så tenker jeg at det har bare blitt mer av meg og det er jo så fint:-)

 8. >Ingeborg: Takk :D

  Eliza: Det er kanskje lettere sagt enn gjort for enkelte, men den beste måten å føle seg tilfreds med kroppen er å se etter de fine sidene og fokusér på disse. I tillegg må du prøve å tro på folk når de gir deg et kompliment. Ikke fei det vekk, men smil, si takk og tro på komplimentet :)

  Maria Amelie: Ja, det er alltid fint med mer av fine mennesker ^^

Comments are closed.