[I kjøleskapet]

1

I lokalavisen (Osloby), som ligger pent og pyntelig på dørmatten min hver torsdag, er det en spalte som heter «I kjøleskapet» der Erik Gulbrandsen intervjuer aktuelle folk om innholdet i kjølsekapet deres. Jeg liker denne spalten veldig godt. Sikkert fordi jeg, i likhet med den gode herr Gulbrandsen, er «lidenskapelig opptatt av mat». Jeg er ikke så veldig samfunnsaktuell for tiden, men jeg har en blogg, så her er kjøleskapet mitt:

Kjøleskapet er vanligvis ikke så fullt som dette, men når man plutselig mottar lønn x 4 etter å ha levd på havregrøt og nøtter i noen uker, er veien kort til nærmeste stormarked og Røtter-butikk. Jeg drømmer om et større kjøleskap, med god plass i fryseren (og fryserboks i kjelleren!) slik at jeg kan skeie ut hver gang jeg harryhandler billig vegetarmat på Nordby Shoppingcenter, men enn så lenge funger dette. Bremyk, bringebærsyltetøy og en agurk er de faste innslagene. Alltid.

Ellers går det mye i soyamelk, både vanlig og sjokolade. Vegetarisk mozzarella og halloumi (og et stykke pinlig uvegetarisk parmesan). Økologiske egg, fordi jeg liker at eggene mine kommer fra glade høner. Ellers har jeg for tiden også norske epler, gulrøtter, blåbær (dessverre smakte de mer jord enn blåbær, viste det seg), bringebær og rips som jeg skal bruke til muffins, soyakirsebæryoghurt, et beger tiramisu og to begre verdens beste karamellpudding, sjampinjonger, vårløk, hjemmelaget hummus, «tofurkey»-pålegg og veganske salami. Og Sanasol, øyemaske og en liten flaske parfyme.

Fryserboksen fikk litt påfyll på lørdag, i form av havre- og gulrotrundstykker og sju mungbønnerburgerstykker, og ellers har jeg brød, frosne grønnsaker og et par poser med ferdig-falafel som smaker så gruelig at jeg sparer dem til neste armodsperiode.

Hva har DU i kjøleskapet? (Ja, du! Show me the fridge!)

Én kommentar til “[I kjøleskapet]

Comments are closed.