[Hejdå, 2015!]

0

Det er fortsatt et par dager igjen av dette året, men med mindre det skjer noe helt revolusjonerende i livet mitt innen klokka 23.59 den 31. desember, så passer det fint å ta årsoppsummeringen nå.

Hva gjorde du i 2015 som du aldri har gjort før?
Underviste elever på videregående skole i dans. Dro til den andre siden av landet for å løpe. Tok skriftlig og muntlig eksamen i praktisk pedagogikk, og overlevde! Totalrenoverte en hel leilighet, og overlevde! Holdt mini-loppemarked. Passet på to mini-pudler. Var med på en uforglemmelig RHPS-kveld i Ringen Kino. Jobbet med Ravi. Brukte omtrent halvparten av sparepengene mine på hvitevarer. Levde uten kokeplater i flere uker, men klarte likevel å være kreativ med matlagingen. Lagde koreografi til en forestilling på folkehøgskole. Lærte meg litt vogue og waacking, og var med på visning på Riksscenen. Sosialiserte flere ganger i uken med mange forskjellige mennesker, for det meste bra mennesker.

Hvilke land har du besøkt det siste året?
USA, Storbritannia og Sverige.

Hvilke datoer i 2015 vil du aldri glemme, og hvorfor?
10. juni, da jeg endelig ble ferdig med studenttilværelsen. La oss si det sånn, jeg passer ikke til å sitte stille seks timer om dagen for å lære teori.
23. april. «Silence will fall.»
27. juli til 2. august, min siste Jafnadhr.
19.september, da en venn og Teater Jafnadhr-kollega plutselig døde.
13. november, da jeg endelig fikk sagt noe jeg hadde hatt lyst til å si lenge. Og så måtte jeg gjenta det fordi jeg var så nervøs at hendene snublet i hverandre.

Ble du forelsket i 2015?
Det er det folk mener. Enn så lenge prøver jeg å beholde en flik av håp og mye tålmodighet.

Hva var ditt favorittprogram på TV?
Falt for jentene i Call the midwife, ble fascinert av Sherlock, slukte 3rd Rock From The Sun og selvfølgelig så ferdig de siste fire sesongene av Doctor Who, bortsett fra niende sesong. Gjensyn med Buffy og AHS.

Hvilken bok er den beste du har lest i år?
Dette får jeg svare på i et eget oppsummeringsinnlegg for leseåret. Det er flere bøker av de 120 jeg likte godt.

Hva var årets beste musikalske oppdagelse?
Det aller beste var da jeg fant ut at Spotify viser sangtekster samtidig som sangen spilles. Det har helt klart hevet musikklyttingen min mange hakk, og det nest-beste var «Discover Weekly». Takket være disse to kan jeg omsider rettferdiggjøre de 99 kronene som blir trukket fra kontoen hver måned!
Helt på tampen av året falt jeg for en nydelig kortfilm fra Pixar som hadde en veldig søt, fengende sang.


I have a dream I hope will come true
That you’re here with me and I’m here with you
I wish that the earth, sea, the sky up above-a
Will send me someone to lava

Hva ønsket du deg? Og fikk?
Jeg fikk lest bitte litt mer enn i fjor (cirka 15 bøker mer enn i 2014). Jeg fikk bitte litt bedre økonomi etter at jeg ble ferdig som student og flyttet fra den pengeslukeren jeg bodde i på Grünerløkka. Jeg fikk reist utenlands og rundt omkring i Norge noen ganger.

Hva gjorde du på bursdagen din?
Holdt lynkurs i tegnspråk til armene nesten datt av og vasket en ungdomsroman.

Hva har holdt deg i mental balanse?
Mens jeg jobbet med eksamensoppgaven, var det 3rd Rock From The Sun som hjalp meg med distraksjoner ved behov.
Mens oppussing foregikk i leiligheten og flyttekjøret var i gang, var det tanken på at dette er aller siste gang jeg kommer til å flytte, som holdt meg fra å få nervesammenbrudd.
Mens jeg har surret rundt i følelseskarusell, holdt Angelica meg med selskap på Fjesbok ved å la meg snakke, tenke høyt og få råd. Og ditto.

Hvem var den beste nye personen som kom inn i livet ditt?
En person som jeg trives veldig godt med og som jeg håper jeg kommer til å få et godt vennskap med uansett hva som skjer.
En annen, Angelica, har egentlig vært en bekjent siden første gang jeg var frivillig for Skeive Dager, men vi har hengt sammen noen ganger og skravlet/pratet/diskutert masse på Fjesbok i år, så jeg føler at det teller som et bra bidrag til livet mitt.

Ønsker og planer for det nye året:
Mer dansing og trening. Mer korrektur og danserelatert jobbing. Kokeplater. Mer lesing av Stephen King-bøker. Mer tid med gode, nære venner. At leiligheten skal bli helt ferdig, inkludert benkeplater, sofa, hyller og alt annet som fremdeles mangler.