[Fargerikt hostel og kreolsk vegetarsuppe]

2

New Orleans ga meg en riktig varm velkomst, med tordenvær to dager på rad og skikkelig regnvær. Så hittil har jeg ikke gjort så mye annet enn å sitte på hostellet med korrektur på en roman jeg fikk i går morges (413 sider og jeg er allerede langt forbi de første 100 sidene! Ny personlig rekord.) Men jeg har knipset noen bilder også:

Her bor jeg ♥ Jeg skal egentlig sofasurfe hos en fyr, men hvis jeg ikke hører fra ham innen klokka 11 i dag, blir jeg nok værende her et par netter til.

Uro over resepsjonsområdet.

Hele byen er pyntet med disse Mardi gras-perlekjedene. Bak perlehaugen ser dere døra til rommet jeg bor på. Jeg deler med sju andre jenter, en fra Japan (tror jeg), en som er veldig glad i å legge seg tidlig og fem jenter som reiser sammen og som liker å feste.

Hostellet er pyntet med små kunstverk, laget av tidligere gjester. Her er det visst fritt frem med tusj eller pensel!

Jeg fant et kjent, norsk ansikt i baktrappa. Fint å treffe på andre nordmenn i Det Store Utlandet.

Billig frokost! Fra 9-ish til 13, unntatt i alvorlig regnvær.

De har en katt her ♥

Buddha våker over meg der jeg sover om natten.

Slik ser det ut utenfor vinduet for tiden.

Pusekatt! Dessverre ikke så veldig kjælen, selv om den kanskje nedlater seg til å komme til deg hvis du er heldig.

Etter å ha lest rundt 70 sider av romankorrekturen jeg fikk på e-post fra Cappelen Damm, ble jeg spurt om jeg ville bli med inn til det franske kvarteret. Etter å ha ventet lenge på taxi, bestemte to av oss for å reise inn med trikken. Skikkelig stas å sitte på trikk i New Orleans, vognene er bevart slik de var på 20-tallet, og New Orleans har verdens eldste trikksystem som fremdeles er i bruk.

Jeg spaserte rundt en stund og fant Lush, hvor jeg kjøpte en shampobar og tinnboks, og en godteributikk, der jeg prøvde å begrense meg til én liten alligatorbaby-sjokolade og noen karamellstykker. Til slutt snublet jeg over Gumbo Shop som jeg hadde lest om hos Lonely Planet.

Jeg bestilte den ene kreolske vegetarretten de hadde på menyen, og servitøren var så hyggelig at han tok med en smaksprøve av den andre vegetarretten også. Begge smakte fortreffelig og passet godt til det kjølige været utenfor.

Det ble en kjapp spasertur i Rue Bourbon – jeg fant en voodoobutikk som hadde masse interessant i butikkhyllene – før regnværet og det kommende nattemørket tvang meg på trikken tilbake til hostellet.

2 kommentarer til “[Fargerikt hostel og kreolsk vegetarsuppe]

  1. Fine bilder og det høres ut som om du har det supert (tross regn og torden på besøk) =D Sånne priser hørtes fint ut og uroen var kul og katter er skjønne og ha en fin dag!

    1. Takk, takk :) Været ble heldigvis bedre de siste to dagene jeg var i New Orleans, så da fikk jeg leke turist likevel :D Ha en fin dag, du også!

Comments are closed.